• Boendeform
  Radhus
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  2023
 • Rum
  5 rum
 • Boarea
  114 m²
 • Avgift
  5 996 kr/mån
 • Pris
  5 475 000 kr Accepterat pris Lånelöfte

Trendiga och mycket stilfulla radhus i gammaldags bymiljö, där varje bostad får sin egen identitet genom en subtil variation av kulörer. Egen trädgård med uteplats på både fram- och baksida samt invändig totalyta om ca 136 kvm. Öppen social planlösning med generös takhöjd om 3,7 m i kök och vardagsrum. Svårslaget ljusinsläpp till vardera våningsplan via stora fönsterpartier. Stilfullt kök från svensktillverkade Vedum eller motsvarande, fullutrustat med kvalitativa vitvaror. 2 helkaklade badrum med bland annat dusch, badkar, tvätt- och torktumlare. 3 sovrum med gott om förvaringsutrymme i befintliga garderober. Balkong med direktaccess via sovrummet på övre plan. Den inredda vinden har öppet upp till nock med en högsta punkt om 4,5 m och stora fönster i två väderstreck. Via vindsvåningen har du även utgång till takterrassen om ca 10 kvm i härligt söderläge. Fasaderna målas i varma ljusa toner och balkongräcken utförs i smide för att ge ett intryck av tyngdlöshet.

Mäklare

Ansvarig mäklare Patrik Bergholm

Registrerad fastighetsmäklare
Patrik Bergholm

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Radhus 2-114

Trendiga och mycket stilfulla radhus i gammaldags bymiljö, där varje bostad får sin egen identitet genom en subtil variation av kulörer. Egen trädgård med uteplats på både fram- och baksida samt invändig totalyta om ca 136 kvm. Öppen social planlösning med generös takhöjd om 3,7 m i kök och vardagsrum. Utmed fasadens kortsida har du fullstora fönsterpartier som bjuder på svårslaget ljusinsläpp till vardera våningsplan.

Stilfullt kök från svensktillverkade Vedum eller motsvarande leverantör, fullutrustat med kvalitativa vitvaror från välkänt varumärke. 2 helkaklade badrum utrustade med bland annat dusch, badkar, tvätt- och torktumlare. 3 sovrum med stora fönsterpartier samt gott om förvaringsutrymme i befintliga garderober. Balkong med direktaccess via sovrummet på övre plan, som även agerar som skärmtak över bostadens entré. Den inredda vinden har öppet upp till nock med en högsta punkt om 4,5 m och bjuder på fint ljusinsläpp via fönster i två väderstreck. Via vindsvåningen har du även utgång till takterrassen om ca 10 kvm i härligt söderläge.

Fasaderna målas i varma ljusa toner och balkongräcken utförs i smide för att ge ett intryck av tyngdlöshet. Väl bearbetade plank som avgränsar mellan radhusens tomter, dessa utförs av trä i naturlig grånad kulör och med en hög nivå av detaljering. Sadeltak i grå metallic plåt ger en behaglig mix mellan det råa och det mjuka.

Projektet

I Ormbackas natursköna omgivningar uppförs nu ett nytt område med en rik variation av större parhus och mindre radhus. Här utvecklas ett modernt och hållbart bostadsområde där fokus ligger på rekreation och harmoni.

Projektet består av 34 bostäder med en totalyta mellan 115-191 kvm per enhet, fördelat på 4-8 rum. Varje enhet har egen stor trädgård, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, väl tilltagna fönsterpartier, 2 badrum, balkong i soligt läge samt inredd vind. De större radhusen har även ett uppbrutet våningsplan med extra generös takhöjd samt takterrass i härligt söderläge. Samtliga byggnader utförs helt i trä och de stående fasaderna målas i ljusa varma kulörer där varje bostad får sin egen identitet genom en subtil variation av kulörer. Fönsterindelningen är noga studerad för att skapa en elegant rytm.

Här erbjuds en perfekt mix av gemenskap och den personliga integriteten. Idag karaktäriseras området av åkrar och ett öppet landskap med lång historia. Den värdefulla kulturmiljön bevaras inom ramen för den nya detaljplanen. Överallt där det är möjligt skapas optimala förutsättningar för biodiversitet med inslag av nektarväxter. Centralt i området uppförs en gemensam yta för lek och rekreation som blir en social plats att mötas på för alla de boende. Här bor du i moderna hus i gammaldags bymiljö endast ett stenkast från förskola, skola och kommunikationer. I visionerna för Ormbacka planeras även ett bytorg med café, restaurang och butiker. Närmsta pendeltågstation ligger drygt 2 km bort och tar dig till Stockholm C på 18 min. Är du bilburen tar du dig enkelt och smidigt ut på E18. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Järfälla
Ort Järfälla
Område Ormbacka
Adress Brageslingan 50, Hus 2-114
175 61 Järfälla
Lägenhetsnr BRF 2-114
Boarea (BOA) 114 m² (enligt Föreningens information)
Boarea­beskrivning

Totalyta på 136 kvm.

Tomtbeskrivning

37 kvm. Marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Bruksarea 136 m²
Antal rum 5 (varav 3-4 sovrum)
Månadsavgift 5 996 kr/mån
Pris 5 475 000 kr (Accepterat pris)

Parkering

Information

Det planeras för ca 35-40 parkeringsplatser och en p-plats är reserverad per bostad. P-platserna kommer att kosta 600 kr/månad.

Driftkostnad

Beskrivning av kostnader

Försäkring 250-350 kr/månad.

Hushållsel 600-700 kr/månad.

Vattenförbrukning 400-550 kr/månad.

Uppvärmning/varmvatten 800-1100 kr/månad.

Byggnad

Byggår 2023
Hiss Nej
Allmän information

Nybildat förening bestående av 34 bostäder. 30 radhus och 4 parhus. Alla bostäder kommer få egen mark som kommer att upplåtas tillsammans med bostadsrätterna. Alla rad- och parhus får även en egen frånluftsvärmepump och kan således själva bestämma hur varmt man vill ha inomhus.

Det planeras för ca 35-40 parkeringsplatser och en p-plats är reserverad per bostad. P-platserna kommer att kosta 600 kr/månad.

Byggnad

Ormbacka karakteriseras av åkrar och närliggande skog, ett öppet och vidsträckt landskap med lång historia. Här finns en värdefull kulturmiljö med fornlämningar och historiska rörelsestråk som bevaras och förstärks. Den nya bostadsbebyggelsen tar utgångspunkt i dessa kvaliteter, och adderar ännu ett lager av bebyggelse till det hållbara bylandskapet, skalan och karaktären på bebyggelsen anpassar sig efter sitt sammanhang och platsens histo­ria. Ormbackavägen markeras som huvudgata genom parhusen med sina kopplade sadeltak och mänskliga skala. De slanka gavlarna mot växthusbebyggelsen i väst är en direkt ref­erens till de växthuslängor som historiskt gett karaktär till området ger området sin karaktär och rytm.

Här erbjuds ett välkomnande boen­dekoncept där bebyggelsen samverkar till en småskalig och förtätad helhet i direkt anslutning till den generösa naturmarken.

De olika bostadstyperna och varierande lägenhetsstorlekar ger förutsättningar att välja den sort som passar bäst för var och en. Byggnadernas ambitiösa gestaltning, den ljusa gröna färgskalan och grönskande gårdar skapar ett sammanhållet bostadsområde. Varje bostad har en egen lättskött trädgård och på den gemensamma gården finns möjlighet att mötas för gemensamma midsommarfiranden och kräftskivor. Bostäderna uppförs med ekologisk trästomme och vackra träfasader med hög grad av detaljering och generösa fönsterpartier.

Förening

Namn BRF Skälby Trädgård
Org. Nr 769641-0468
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Ja

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Dokument

Karta

Områdesbeskrivning

Ormbacka

I Ormbacka bor du med direkt närhet till natur och härlig grönska. Här är du som inbäddad mellan fårhagar, gröna ängar och trevliga motionsspår. I området finns bland annat en handelsträdgård, skola och en mycket omtyckt förskola, men visionerna för Ormbacka är ännu större. Här planeras Ormbacka bytorg att bebyggas med centrumverksamhet i form utav café, restaurang och butik i markplan. I de planerna möjliggör även fler förskolor, skola, vårdboende och äldreboende.

Visionen om Ormbacka by är att området ska utgöra ett alternativ till mer urbana miljöer men dra nytta av de urbana fördelarna. De centrala cykelstråken samt närhet till buss och t-bana ger alternativ till bilanvändning. Området ska bestå utav klimatsmart bebyggelse med smarta energilösningar. Kulturmiljöer och fornlämningar tillgängliggörs som en levande del av områdets historia. Trädgårdsmästerierna bevaras i områdets struktur och den kvarvarande verksamheten. De boende ska ha möjlighet till att vara fysiskt aktiva i naturliga miljöer året runt.

Alldeles intill Ormbacka ligger Viksjö Golfklubb med flera golfbanor och en mycket populär restaurang. I närliggande Barkarbystaden finns ett brett utbud av såväl shopping på Stockholm Quality Outlet som matbutiker, restauranger, byggvaruhus och IKEA.

Vill du resa kollektivt så har du närmsta busshållplats endast ett stenkast bort. Där trafikerar linje 543 som tar dig till pendeltågsstationen i Barkarby drygt 2 km bort. Från Barkarby tar du dig till Stockholm C på cirka 18 min. Här kommer även tunnelbanans blå linje byggas ut och närmsta T-baneuppgång beräknas bli ca 1,5 km från hemmet. Är du bilburen så tar du dig enkelt och smidigt ut på E18 på endast ett par minuter.