Fin 2:a med bästa läge!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1994
 • Våning
  3 av 9
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  44 m²
 • Avgift
  3 557 kr/mån
  inkl. värme, vatten, bredband (1000 Mbit) & Kabel TV
 • Pris
  3 450 000 kr eller bud Lånelöfte

Välkommen till denna perfekt planerade 2:a med öppen planlösning och stora härliga fönsterpartier! Här bor du på 44 kvm i hjärtat utav Stockholms innerstad med grönskande oas och Klara sjö i fronten. Sociala ytor med maximalt ljusinsläpp ger en direkt känsla av värme och trivsamhet. Stilfullt kök i ljus kulör med gott om förvaring i både över– och underskåp. Separat sovrum med plats för dubbelsäng och utsikt mot innergården. Stort fräscht badrum med ljusa kaklade väggar och marmorgolv, utrustat med jacuzzi och tvättmaskin. Nedanför bostaden rinner Klara sjö förbi med sitt mysiga båtliv under sommarmånaderna. Med endast 2 minuters promenad står du på Stockholms central, 5 minuter till Åhléns city. Runt husknuten finner du prisade restauranger, caféer och härliga promenadstråk runt Kungsholmen. Här ges ett fantastiskt tillfälle att förvärva en bostad med otrolig potential belägen i mycket attraktiv förening med stark ekonomi. Varmt välkommen på visning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Patrik Bergholm

Registrerad fastighetsmäklare
Patrik Bergholm

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • En adress omgiven av det bästa Stockholm har att erbjuda

  En adress omgiven av det bästa Stockholm har att erbjuda

 • En kort promenad från Sergels torg och Åhlens City

  En kort promenad från Sergels torg och Åhlens City

 • 2 minuters promenad till Stockholm Centralstation

  2 minuters promenad till Stockholm Centralstation

 • En perfekt kombination av storstadspuls och lugn

  En perfekt kombination av storstadspuls och lugn

 • Trevlig promenadväg runt Kungsholmen

  Trevlig promenadväg runt Kungsholmen

 • Här bor du med Stadshuset som granne

  Här bor du med Stadshuset som granne

Planritning

 • Planritning

  Planritning

Fakta

Beskrivning

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot både kök och hall. Stora fönsterpartier med utsikt mot grönska bidrar med ett harmoniskt ljusinsläpp över hela rummet. Här finns yta att möblera med både stor soffgrupp samt matplats. Vitmålade väggar och ett vackert genomgående trägolv som sprider värme till bostaden.

Sovrum

Ett mysigt sovrum med plats för dubbelsäng samt härligt ljusinsläpp från rummets stora fönsterpartier. Kombinationen av det genomgående trägolvet och fönsterbräda i natursten ger ett varmt och behagligt intryck till rummet. Sovrummet når du via ingång från bostadens vardagsrum.

Kök

Ett bra kök med vitmålade luckor och mörk bänkskiva. Köket är fullutrustat med vitvaror så som kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin och fläkt. Här finns goda förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp. Påkostat marmorgolv samt öppen planlösning mot vardagsrum.

Badrum

Modernt helkaklat badrum med väggar i vit kulör samt mörkt marmorgolv utrustat med golvvärme. Wc, tvättställ med kommod, handdukstork, badrumsskåp, spegel med inbyggd belysning, jacuzzi samt duschvägg i klarglas.

Hall

Ljus och välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i befintliga garderober. Här har du öppen planlösning mot vardagsrummet och direkt access till badrummet. Samma genomgående trägolv likt övriga delar av bostaden.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Stockholm
Område Norrmalm - Vasastan
Adress Blekholmsterrassen 9, vån 3
111 64 Stockholm
Lägenhetsnr BRF 0231
Lägenhetsnr LM 0904
Våning 3 av 9
Boarea (BOA) 44 m² (enligt Föreningens information)
Antal rum 2
Förråd

källarförråd

Andel i föreningen

0.4426%

Andel av månadsavgift

0.4419%

Andel av BRF netto­skuldsättning 212 967 kr
Månadsavgift 3 557 kr/mån
Värme, vatten, Kabel TV och bredband (1000 Mbit/s)
Ingår i avgiften

värme, vatten, bredband (1000 Mbit) & Kabel TV

Pris 3 450 000 kr (eller bud)

Parkering

Information

Föreningen har 39 parkeringsplatser med laddboxar för bilar och 1 parkeringsplats för motorcykel i Klarastrandsgaraget. Hyran är 1600 kronor per bilplats och månad. När laddboxen aktiveras tillkommer en avgift till waybler som administrerar boxarna med 89 kr per månad plus den rörliga elförbrukningen vid laddning. För närvarande står 9 medlemmar i kö för att hyra garageplats. Den som har stått längst i kö idag har stått i ca ett år.

Garage 1 600 kr/mån

Driftkostnad

Hushållsel 350 kr/mån
Hemförsäkring 250 kr/mån
Summa driftkostnad 600 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Schablonberäknad

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2020-11-13
Energiprestanda, primärenergital 81 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1994
Hiss Ja
Stor modern hiss
Allmän information

BRF Klarastrand är en äkta bostadsrättsförening bestående av 150 lägenheter fördelat på 5 hus. Föreningen har stark ekonomi och hade totalt över 1,4 miljoner i likvida medel den sist juni 2022. Tack vare ett starkt kassaflöde har föreningen amorterat drygt 22 miljoner under de senaste 6 år. Sedan föreningen startade har ca 2/3 delar av föreningens totala skuld amorteras och idag är skulden per kvadratmeter endast 4 536 kr/kvm. Senast avgifterna ändrades var den 1 juli 2016 då de sänktes med 10 %

I föreningen finns en föreningslokal om 61 kvm som kan disponeras som gästlägenhet. Den består av ett enklare kök med diskmaskin, spishäll och micro. Badrum, bord, stolar, bäddsoffa samt ett sovrum med två enkelsängar. Totalt 4 bäddar. Gästlägenheten kan bokas av föreningens medlemmar för 500 kr/dygn. Lokalen är även utrustad med TV och WiFi.

I alla 5 hus finns det tvättstuga med tvättid alla dagar mellan kl 7-22. Grovtvättmaskin finns i tvättstugan på Blekholmsterrassen 7.

Även hushållssoprum, grovsoprum och återvinningsrum för glas och papper finns i varje hus. Cykelrum finns på Blekholmsterrassen 7 och 11.

På Blekholmsterrassen 7, 9 och 11 finns totalt 6 skyddsrum på plan 1 och 2 som rymmer upp till 980 personer. Skyddsrummen inspekterades i september 2021 av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Föreningen innehar marken med tomträtt.

Underhåll
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig över en 30-årsperiod och gör årligen avsättningar till planerade underhållsåtgärder. Av årsredovisningen framgår årlig avsättning, ianspråktagande och reserverade medel i underhållsfonden. Reparationer kostnadsförs löpande.

Värme- och ventilations­anläggning

Fjärvärme och FTX

Utförda renoveringar

2022: Byte av styrsystem till luftvärmeväxlare (FTX). Målning av entréplankorridorer mot park
2021: Ombyggnad av soprum till miljörum, Målning av takplåt på alla hus. Ny uteplats i trädgården mellan hus 9-11. 2020: Byte av undercentral för fjärrvärme.
2019: Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen. Målning av fasader under pelargången mot Blekholmsparken. Målning av golv i grovsoprum.
2018: Byte av termostater i alla lägenheter. Stamspolning av avloppsledningar i alla lägenheter.
2017: Målning av dörrar och fönsterpartier vid entréer mot gatan och parken.
2016: Byte av porttelefoner och målning av tak och väggar i entrékorridorer mot gatan. Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen.
2015: Modernisering av alla hissar. Ombyggnation av tvättstugan i Blekholmsterrassen 5.
2014: Ombyggnation och målning av tvättstugorna i Blekholmsterrassen 3 och 11.
2013: Byte av styr- och reglerteknik för värmekablar på tak och i stuprör.
2012: Målning av alla fasadytor på föreningens fem byggnader.
2012: Byte till LED-belysning i allmänna utrymmen (utom förråd).
2011: Byte av låssystem till system med elektroniskt programmerbara lås.
2010: Byte av takfläktar för centralt frånluftvärmesystem i syfte att sänka energiförbrukning

Kommande renoveringar

2023 - Obligatorisk ventilationskontroll

TV/internet

I månadsavgiften ingår Tele2 Play med 21 populära kanaler och 8 valfria
kanaler samt IP-telefoni och bredband via Bredband2 med upp till 1000
Mbit/s i ned- och uppladdning.

Förening

Namn Riksbyggens BRF Klarastrand
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Marken är tomträtt
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Norrmalm - Vasastan

Mer centralt än så här är det svårt att bo. Här bor du i en lugn och trevlig oas med direkt närhet till allt det livliga som Stockholm city har att erbjuda. Utanför porten har du Klara sjö med sitt mysiga båtliv under sommarhalvåret. Under vintern används kanalen utav de som gärna förflyttar sig på långfärdsskridskor. Nedanför huset finns även ett mindre grönområde med brygga och sittplatser som skapar lite extra trivsamhet och lugn till området. Möjlighet till båtplats finns nedanför fastigheten, i dagsläget är det ca 5 år kötid till dessa platser.

Ska du ned till Centralstationen tar det endast 2 minuter till fots, på 7 minuter har du tagit dig till Sergels torg. Närhet till alla typer utav kommunikationer med samtliga tunnelbanelinjer, flertal bussar, flygbussar, pendeltåg, reguljära tåg, X2000 och Arlanda express.

I direkt närhet till bostaden finns även flera bra och prisbelönade restauranger. Bland annat finns här populära Hong Kong, Kitchen & Table, Mäster Anders och Griffins Steakhouse som drivs av kändiskrögaren Christian Hellberg. Flertalet gym, caféer, matbutiker samt dygnet runt öppet apotek finns inom bara ett par minuters gångväg.

Längs med vattnet runt Kungsholmen finns det joggingspår, promenad- och cykelvägar samt flertalet grönområden. Rålambshovsparken har allt från sandstrand till sommarbio utomhus. Du kan också hyra en kajak och paddla runt Stockholm för att upptäcka staden från vattnet. Här bor du med andra ord på en perfekt adress för dig som tycker om fart och fläkt men som ändå trivs med lugn och grönska inpå husknuten.