Budgivning pågår

Totalrenoverad 3:a med stor balkong

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1994
 • Våning
  7 av 9
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  68 m²
 • Avgift
  5 191 kr/mån
 • Pris
  5 425 000 kr eller bud Lånelöfte

Välkommen in till denna yteffektiva hörnlägenhet på en av Stockholms mest tilltalande och centrala adresser. Här bor du högt upp i huset med fönster i två väderstreck och balkong i västerläge. Njut utav lugnet och en fantastisk vy över Karlbergskanalen. Sociala ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt stora fönsterpartier med generöst ljusinsläpp. Helkaklat badrum i trendiga jordnära färger utrustat med tvättmaskin och modern interiör. Stilfullt kök med köksö, praktiska arbetsytor samt integrerade vitvaror. 2 rymliga sovrum med bra förvaringsutrymmen samt heltäckningsmatta för en mysig hotellkänsla.

Här bor du bra i en mycket stabil förening där både kabel-TV & bredband ingår i månadsavgiften. Nedanför bostaden rinner Klara sjö förbi med sitt mysiga båtliv under sommarmånaderna. Endast 2 minuters promenadväg till Stockholms central, 5 minuter till Åhléns city. Runt husknuten finner du prisade restauranger, caféer och härliga promenadstråk runt Kungsholmen. Varmt välkommen på visning!

Aktuellt bud 5 700 000 kr
Budgivare Bud Tidpunkt
1 5 700 000 kr 30 nov. 16:46
2 5 625 000 kr 30 nov. 14:27
1 5 600 000 kr 30 nov. 14:13
2 5 500 000 kr 30 nov. 13:45
1 5 425 000 kr 29 nov. 18:19

Välkommen på visning

Söndag

Vänligen anmäl dig på mäklarens hemsida vilken tid som du kommer.

Måndag

Välkommen

Mäklare

Ansvarig mäklare Patrik Bergholm

Registrerad fastighetsmäklare
Patrik Bergholm

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Vardagsrum

Ett mycket inbjudande vardagsrum med generöst ljusinsläpp via många fönsterpartier i väst. Öppen social planlösning mellan vardagsrum och kök samt utgång till balkong i högt och soligt läge. Här finns gott om plats att möblera med stor soffgrupp som rymmer flera sittande gäster. Genomgående trägolv samt ljust målade väggar.

Balkong

Rymlig balkong i västläge med härlig sol under eftermiddagen och kvällen. Härifrån har du utsikt över den trevliga Karlbergskanalen och ett mindre grönområde precis nedanför balkongen. Plats att inreda med både utemöbler och planteringar för den som önskar.

Kök

Trendigt och stilfullt renoverat kök i hörnläge med plats för stort matbord intill fönster i två separata väderstreck. Öppen planlösning mot vardagsrum ger en social yta och ett bra flöde i bostaden. Köket är praktiskt utformat med stora arbetsytor samt goda förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp. Uttänkta materialval i form av bänkskiva i slitstark kompositsten, stämningsfull bänkbelysning och helintegrerade vitvaror så som ugn, spishäll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Köksö med flera sittplatser, ytterligare arbetsyta samt extra förvaringsutrymmen. Genomgående trägolv likt övriga bostaden.

Badrum

Högklassigt badrum med kaklade väggar och golv i jordnära ljusa toner. Lättstädade ytor med interiör i form av vägghängd wc samt tvättställ med kommod. Badrummet är även utrustat med dusch, duschvägg i klarglas, handdukstork, tvättmaskin, inkaklade hyllor och integrerade spotlights i tak.

Sovrum 1

Stort sovrum i lugnt läge med utsikt mot föreningens trevliga innergård samt Karlbergskanalen. Rymligt rum med ljusa väggar samt mysig heltäckningsmatta för extra hotellkänsla. Här finns plats att inreda med både dubbelsäng, sidobord samt övrigt valfritt möblemang. Walk in closet i anslutning till rummet med ytterligare plats för förvaring.

Sovrum 2

Sovrum med generös yta att inreda fritt efter eget tycke och smak. Perfekt att använda som barnrum, gästrum eller att inreda till ett eget lyxigt hemmakontor. Bra dagsljusinsläpp, ljusa väggar samt varm och behaglig heltäckningsmatta på golv.

Hall

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning i direkt anslutning till ytterdörren. Fint genomgående trägolv och ljusa vitmålade väggar. Från hallen når du badrum, vardagsrum samt bostadens ena sovrum.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Stockholm
Område Norrmalm - City - Kungsholmen
Adress Blekholmsterrassen 3, vån 7
11164 Stockholm
Lägenhetsnr BRF 231022001-0574
Lägenhetsnr LM 1301
Våning 7 av 9
Boarea (BOA) 68 m²
Antal rum 3 (varav 2 sovrum)
Förråd

Källarförråd (ca 5 kvm)

Andel i föreningen

0.64480 %

Andelstal insats

0.60380 %

Andel av månadsavgift

0.64575 %

Månadsavgift 5 191 kr/mån
Värme, vatten, Kabel TV och bredband (1000 Mbit/s)
Pris 5 425 000 kr (eller bud)

Parkering

Information

Föreningen har 39 parkeringsplatser med laddboxar för bilar och 1 parkeringsplats för motorcykel i Klarastrandsgaraget. Hyran är 1600 kronor per bilplats och månad. När laddboxen aktiveras tillkommer en avgift till waybler som administrerar boxarna med 89 kr per månad plus den rörliga elförbrukningen vid laddning. För närvarande står 9 medlemmar i kö för att hyra garageplats. Den som har stått längst i kö idag har stått i ca ett år.

Garage 1 600 kr/mån. Har strömuttag. Har separat kö

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 3
Årlig elförbrukning 2 362 kWh/år
Hushållsel 635 kr/mån
Hemförsäkring 264 kr/mån
Summa driftkostnad 899 kr/mån

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2020-11-13
Energiprestanda, primärenergital 81 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1994
Hiss Ja
Stor modern hiss
Allmän information

BRF Klarastrand är en äkta bostadsrättsförening bestående av 150 lägenheter fördelat på 5 hus. Föreningen har stark ekonomi och hade totalt över 1,4 miljoner i likvida medel den sist juni 2022. Tack vare ett starkt kassaflöde har föreningen amorterat drygt 22 miljoner under de senaste 6 år. Sedan föreningen startade har ca 2/3 delar av föreningens totala skuld amorteras och idag är skulden per kvadratmeter endast 4 516 kr/kvm. Senast avgifterna ändrades var den 1 juli 2016 då de sänktes med 10 %

I föreningen finns en föreningslokal om 61 kvm som kan disponeras som gästlägenhet. Den består av ett enklare kök med diskmaskin, spishäll och micro. Badrum, bord, stolar, bäddsoffa samt ett sovrum med två enkelsängar. Totalt 4 bäddar. Gästlägenheten kan bokas av föreningens medlemmar för 500 kr/dygn. Lokalen är även utrustad med TV och WiFi.

I alla 5 hus finns det tvättstuga med tvättid alla dagar mellan kl 7-22. Grovtvättmaskin finns i tvättstugan på Blekholmsterrassen 7.

Även hushållssoprum och återvinningsrum för glas och papper finns i varje hus. Grovsoprum finns på Blekholmsterrassen 3. Cykelrum finns på Blekholmsterrassen 7 och 11.

På Blekholmsterrassen 7, 9 och 11 finns totalt 6 skyddsrum på plan 1 och 2 som rymmer upp till 980 personer. Skyddsrummen inspekterades i september 2021 av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Föreningen innehar marken med tomträtt.

Underhåll
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig över en 30-årsperiod och gör årligen avsättningar till planerade underhållsåtgärder. Av årsredovisningen framgår årlig avsättning, ianspråktagande och reserverade medel i underhållsfonden. Reparationer kostnadsförs löpande.

Värme- och ventilations­anläggning

Fjärvärme och FTX

Utförda renoveringar

2022: Byte av styrsystem till luftvärmeväxlare (FTX). Målning av entréplankorridorer mot park
2021: Ombyggnad av soprum till miljörum, Målning av takplåt på alla hus. Ny uteplats i trädgården mellan hus 9-11. 2020: Byte av undercentral för fjärrvärme.
2019: Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen. Målning av fasader under pelargången mot Blekholmsparken. Målning av golv i grovsoprum.
2018: Byte av termostater i alla lägenheter. Stamspolning av avloppsledningar i alla lägenheter.
2017: Målning av dörrar och fönsterpartier vid entréer mot gatan och parken.
2016: Byte av porttelefoner och målning av tak och väggar i entrékorridorer mot gatan. Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen.
2015: Modernisering av alla hissar. Ombyggnation av tvättstugan i Blekholmsterrassen 5.
2014: Ombyggnation och målning av tvättstugorna i Blekholmsterrassen 3 och 11.
2013: Byte av styr- och reglerteknik för värmekablar på tak och i stuprör.
2012: Målning av alla fasadytor på föreningens fem byggnader.
2012: Byte till LED-belysning i allmänna utrymmen (utom förråd).
2011: Byte av låssystem till system med elektroniskt programmerbara lås.
2010: Byte av takfläktar för centralt frånluftvärmesystem i syfte att sänka energiförbrukning

Kommande renoveringar

2023 - Obligatorisk ventilationskontroll

TV/internet

I månadsavgiften ingår Tele2 Play med 21 populära kanaler och 8 valfria
kanaler samt IP-telefoni och bredband via Bredband2 med upp till 1000
Mbit/s i ned- och uppladdning.

Förening

Namn Riksbyggens BRF Klarastrand
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Marken är tomträtt

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Norrmalm - City - Kungsholmen

Mer centralt än så här är det svårt att bo. Här bor du i en lugn och trevlig oas med direkt närhet till allt det livliga som Stockholm city har att erbjuda. Utanför porten har du Klara sjö med sitt mysiga båtliv under sommarhalvåret. Under vintern används kanalen utav de som gärna förflyttar sig på långfärdsskridskor. Nedanför huset finns även ett mindre grönområde med brygga och sittplatser som skapar lite extra trivsamhet och lugn till området. Möjlighet till båtplats finns nedanför fastigheten, i dagsläget är det ca 5 år kötid till dessa platser.

Ska du ned till Centralstationen tar det endast 2 minuter till fots, på 7 minuter har du tagit dig till Sergels torg. Närhet till alla typer utav kommunikationer med samtliga tunnelbanelinjer, flertal bussar, flygbussar, pendeltåg, reguljära tåg, X2000 och Arlanda express.

I direkt närhet till bostaden finns även flera bra och prisbelönade restauranger. Bland annat finns här populära Hong Kong, Kitchen & Table, Mäster Anders och Griffins Steakhouse som drivs av kändiskrögaren Christian Hellberg. Flertalet gym, caféer, matbutiker samt dygnet runt öppet apotek finns inom bara ett par minuters gångväg.

Längs med vattnet runt Kungsholmen finns det joggingspår, promenad- och cykelvägar samt flertalet grönområden. Rålambshovsparken har allt från sandstrand till sommarbio utomhus. Du kan också hyra en kajak och paddla runt Stockholm för att upptäcka staden från vattnet. Här bor du med andra ord på en perfekt adress för dig som tycker om fart och fläkt men som ändå trivs med lugn och grönska inpå husknuten.