Trivsam 3:a intill strandpromenaden

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1997
 • Våning
  7 av 7
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  87 m²
 • Avgift
  4 264 kr/mån
  inkl. Värme, vatten, bredband och kabel TV
 • Pris
  7 975 000 kr Eller bud Lånelöfte

Varmt välkommen till Kungsholms Strand och områdets mest trivsamma kvarter! Högst upp i huset finner du denna pärla med en genomgående hög standard, sjöglimt ut över Barnhusviken och balkong med morgonsol. Stora spröjsade fönsterpartier skapar en perfekt mix mellan charm och den trendiga interiören. Öppen social planlösning mellan vardagsrum och köket utrustat med köksö, integrerade vitvaror och en härlig bistrokänsla. Stilfullt helkaklat badrum med bl.a vägghängd wc & tvättpelare för extra bekvämlighet. 2 stora sovrum varav det ena med angränsande walk in closet och det andra med dubbeldörrar i glas som vetter ut mot balkongen. Här finns goda förvaringsmöjligheter och en härlig harmoni för den som söker pricken över i:et i sin kommande bostad!

Äkta BRF med stabil ekonomi och flera gemensamhetsanläggningar så som bastu och garage. Föreningen har fortsatt 4 hyresrätter samt råvinden ovanför lägenheten kvar, (dolt tillgång). Här bor du mitt i en oas av grönska och Barnhusviken alldeles inpå knuten, utanför porten har du en vacker strandpromenad som sträcker sig runt hela Kungsholmen. Lekparker, utegym, mysiga caféer och restauranger ligger endast ett stenkast bort. Ca 150m från bostaden har du närmsta bussförbindelse, ytterligare några hundra meter bort har du Västermalmsgallerian med ett brett utbud av butiker, kommunikationer och all tänkbar service. På denna adress bor du med närhet till allt som tänkas kan behövas för en trivsam och okomplicerad vardag. Varmt välkommen på visning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Patrik Bergholm

Registrerad fastighetsmäklare
Patrik Bergholm

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Vardagsrum

Ett väl tilltaget vardagsrum med generöst ljusinsläpp via flera charmiga fönsterpartier. Utsikt mot grönskan och vattnet i Barnhusviken. Social planlösning med en behaglig rymd & öppna ytor mot både kök och den inre hallen. Här finns utrymme att möblera fritt med både soffgrupp och matbord med plats för flera sittande gäster. Trendig industrivägg i glas binder samman interiören och skapar en vacker helhet med bostadens övriga materialval.

Kök

Ett mycket smakfullt och praktiskt utformat kök med generösa förvaringsutrymmen i både över- och underskåp. Stort fönsterparti med charmig spröjs blir en perfekt kombination med kökets industriella materialval. Fristående arbetsyta i form utav en köksö med flera sittplatser och extra förvaring.

Köket är fullutrustat med samtliga maskinella vitvaror så som integrerad micro, ugn, induktionshäll, fläktkåpa, diskmaskin, samt extra påkostade bekvämligheter så som vinkyl och fullstor kyl & frys med ismaskin. Bänkskiva i slitstark natursten samt stänkskydd av ljust kakel placerade i halvförband. Industrivägg i glas skärmar av mellan kök och vardagsrum och bidrar därmed med en härlig bistrokänsla till rummet.

Balkong

Balkong med härlig förmiddagssol i östläge där du i lugn och ro kan inta morgonens första kopp under de varma sommarmånaderna. Högt och ostört läge mot innergård. Här finns plats för både utemöbler och egna små planteringar för den som önskar.

Badrum

Stilfullt renoverat badrum med schackrutigt klinkergolv samt väggar av vitt kakel placerade i halvförband. Rymliga ytor utrustat med vägghängd wc, tvättställ med kommod, dusch, duschvägg i klarglas, spegelskåp samt tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum 1

Ett harmoniskt sovrum med behaglig rymd och bra ljusflöde via stort fönsterparti. Här finns gott om utrymme att möblera med både dubbelsäng, sidobord samt övrigt valfritt möblemang. I direkt anslutning till sovrummet har du en walk in closet med goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2

Rymligt sovrum med plats för stor säng samt övrigt valfritt möblemang. Fina dubbeldörrar i glas leder dig ut till balkongen samt släpper in trivsam morgonsol till rummet. Gott om förvaringsutrymme i befintlig garderobsvägg.

Hall

Ljus och välkomnande hall med vita väggar samt slitstarkt kakel i naturnära ton. Plats för både avhängning och praktisk sittbänk intill ytterdörren om så önskas. Stängda förvaringslösningar i form av befintliga garderober.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Stockholm
Område Kungsholmen
Adress Kungsholms strand 111, 7tr
11233 Stockholm
Lägenhetsnr BRF 1701
Våning 7 av 7
Boarea (BOA) 87 m²
Antal rum 3
Förråd

Källarförråd

Andel i föreningen

1.5619

Andel av månadsavgift

1.56

Pantsättnings­avgift 1%
Månadsavgift 4 264 kr/mån
Ingår i avgiften

Värme, vatten, bredband och kabel TV

Pris 7 975 000 kr (Eller bud)

Parkering

Information

I föreningen finns 24 parkeringsplatser. Kostar mellan 1450 - 2084 kr /månad beroende på storlek.

Garage 1 450 kr/mån

Driftkostnad

Hushållsel 600 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Summa driftkostnad 700 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Enligt säljarens uppgift

Energideklaration

Utförd 2018-11-13
Energiprestanda, primärenergital 117 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1997
Hiss Ja
Allmän information

Tegelpråmen bildades 1999 och är en äkta brf som själva äger marken. Föreningens fastighet består utav ett flerbostadshus med 8 våningar på Kungsholms strand 109 & 111 samt Ångströmsgatan 9 & 11. Byggnaden är uppförd 1997 och förvärvades av föreningen år 2008. Idag består föreningen av 62 lägenheter med bostadsrätt, 4 med hyresrätt (dolt tillgång) och 1 lokal. Föreningen hyr även ut 24 garageplatser och 3 förråd. Ovanför lägenheten finns även en outnyttjad råvind som även det är en dolt tillgång.

I föreningen finns flera gemensamhetsanläggningar så som tvättstuga, bastu, cykel- & barnvagnsförråd samt föreningslokal. Föreningslokalen kan bokas kostnadsfritt av föreningens medlemmar som tillfällig övernattningslägenhet eller för mindre sammankomster. Två soprum finns för hushållssopor och matavfall samt grovsoprum för kartong/tidningar, glas, elavfall och grovsopor.

Fastigheten ligger mellan två återvändsgator så därmed finns ingen genomfartstrafik utanför bostaden.

Föreningen är ansluten till öppen fiber via Telia samt ett fastighetsnät för bredband, telefoni och kabel-tv via Tele2. Föreningen har ett kollektivt gruppavtal om bredband 100/10 med Tele2 som ingår i föreningens månadsavgift. El-nät via Elevio och fjärrvärme levereras av Stockholm Energi.

Föreningens ekonomi är mycket bra, resultatet och kassaflödet för den löpande verksamheten är positivt. Ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning sköts av Valorem Bostadsrättsförvaltning, ingående i Wasberg Redovisning AB

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2029. Underhållsplanens kalkylerade kostnader införs i föreningens långtidsbudget och uppdateras löpande.

Föreningens hemsida: https://www.tegelpramen.se/

Värme- och ventilations­anläggning

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2021 - Elstolpar i garage för samtliga platser
2021 - Nytt inpasseringssystem
2019 - Åtgärder från OVK-besiktning i resp. lägenhet
2018 - Spolning av stammar
2018 - Omläggning av garageuppfart och borttagning av träd
2016 - Nya hissar
2015 - Reparation av garagedörrar, passersystem & dörrautomatik
2015 - Byte av expansionskärl till undercentral
2012 - Värmekabel har lagts på taket och i stuprör
2012 - Upprustning av övre gården

Kommande renoveringar

2023 - Målning fönster/fönsterdörrar vån 3 & 4

Förening

Namn BRF Tegelpråmen
Grundad 1999
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Kungsholmen

Denna bostad ligger på en lugnare adress men med direkt närhet till all tänkbar service och kommunikationer. Kungsholmens knutpunkt Fridhemsplan ligger endast ett stenkast bort, här finns bland annat Västermalmsgallerian med restauranger, T-bana, bussar och ett stort utbud av populära butiker.

I området finns härliga strandpromenader, parker och gröna oaser. Direkt nedanför lägenheten har du Barnhusviken med sitt trivsamma båtliv, grönska, en inbjudande liten lekplats och utomhusgym ett stenkast bort. Här bor du även med närhet till både Kronobergsparken samt Vasaparken på andra sidan Barnhusviken. I området finns flertalet förskolor, skolor, mysiga caféer, gym och den populära restaurangen AG ligger alldeles runt hörnet.

Kommunikationer

Närmsta busshållplats ligger ca 150 meter från porten, här passerar buss 65 som tar dig mellan Fredhäll och Skeppsholmen. På Flemminggatan trafikerar buss 1 mellan Stora Essingen och Frihamnen. Vid Fridhemsplan har du även närmsta T-bana samt flygbussarna ut mot Arlanda.