Fatburs kvarngata 7

 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1990
 • Våning
  3 av 7
 • Boarea
  103 m²
 • Avgift
  8 877 kr/mån
  inkl. värme och vatten
 • Pris
  6 975 000 kr Eller bud Lånelöfte

En perfekt planerad 4:a med två ingångar och separat uthyrningsdel för den som önskar bringa goda intäkter. Trevlig balkong i väst med härligt solläge under eftermiddag och kväll. Denna bostad är belägen mitt i Söders hjärta och har en otrolig potential att bli ett drömhem helt efter köparens eget tycke och smak. Många spröjsade fönsterpartier i västerläge ger generöst med ljusflöde till hemmets alla rum. Sociala ytor mellan kök och vardagsrum, 3 bra sovrum, 2 badrum samt pentry i uthyrningsdelen. Föreningen består utav 106 lägenheter, 14 hyreslokaler samt många gemensamhetslokaler såsom flera cykel- och barnvagnsrum, tvättstugor, övernattningslägenhet samt bastu. Bostaden är belägen i söders kanske mest attraktiva kvarter med direkt närhet till restauranger, shopping, konditori och caféer. Skolor och dagis finns runt knuten samt närhet till Mariaberget, Mariatorget, Skinnarviksbergets gemytliga kvarter och Tantolundens härliga grönområde. Ett stenkast bort passerar busslinjer i alla riktningar samt pendeltåg vid Stockholm Södra endast ett par meter från porten.

Det är dessutom bara ca 5 minuters promenad ner till strandpromenaden längs Årstaviken som är en av Stockholms vackraste strandpromenader - perfekt för en joggingtur längs vattnet. Fina badplatser hittar du vid Eriksdalsbadet och Tantostrandbad. För den sportige så finns hela friluftsområdet vid Zinkensdamm. Dessa kvarter visar upp det bästa Söder har att erbjuda!

Bostaden planeras att fotas och visas i mitten av maj.

Mäklare

Ansvarig mäklare Patrik Bergholm

Registrerad fastighetsmäklare
Patrik Bergholm

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Stockholm
Område Södermalm
Adress Fatburs kvarngata 7
11864 Stockholm
Lägenhetsnr BRF 79
Våning 3 av 7
Boarea (BOA) 103 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Andel i föreningen

1.25

Andel av månadsavgift

0.0125

Andel av BRF netto­skuldsättning 938 956 kr
Månadsavgift 8 877 kr/mån
Ingår i avgiften

värme och vatten

Pris 6 975 000 kr (Eller bud)

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2018-04-20
Energiprestanda, primärenergital 130 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1990
Hiss Ja
Allmän information

Brf Brinckan 1 bildades 1991 och består av totalt 106 bostadsrättslägenheter samt två lokaler som upplåtes med hyresrätt. Föreningen huserar på adresserna Fatburs Kvarngata 1, 3, 5 och 7.

I anslutning till varje port finns ett barnvagns- och cykelrum. I varje trapphus finns dessutom en tvättstuga fullutrustad med moderna maskiner så som två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. I föreningen finns även en grovtvättstuga samt ett grovsoprum.

I föreningen finns en övernattningslägenhet som går att boka av föreningens egna medlemmar. Även en bastu finns att nyttja för de boende.

Byggnad

BRF Brinckan 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1991. Föreningen består av totalt 106 bostadsrättslägenheter samt två lokaler som upplåtes med hyresrätt. Föreningen huserar på adresserna Fatburs Kvarngata 1, 3, 5 och 7.

Värme- och ventilations­anläggning

Fjärrvärme, fastigheten har mekanisk till- och frånluft.

Utförda renoveringar

Sedan huset byggdes har man målat taken, renoverat entréerna och hissarna, tittat över hissarna samt spolat stammarna (2010).
Balkongsidorna har bytts ut.
Under 2018 installeras en ny fjärrvärmeanläggning samt byte/modernisering av fläktutrustning (fastigheten har mekanisk till- och frånluft).

Förening

Namn BRF Brinckan 1
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Marken är tomträtt
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Södermalm

Fastigheten ligger centralt. Mitt i hjärtat av Södermalms kanske mest attraktiva kvarter med direkt närhet till restauranger, shopping, konditori och caféer. Skolor och dagis finns runt knuten och det är nära till Mariaberget, Mariatorget och Skinnarviksbergets gemytliga kvarter med pittoreska 1700-tals hus och Tantolundens härliga grönområde. Det är bara ett stenkast till busslinjer i alla riktningar samt pendeltåg vid Stockholm Södra endast ett par meter bort.

Det är dessutom bara ca 5 minuters promenad ner till strandpromenaden längs Årstaviken som är en av Stockholms vackraste strandpromenader - perfekt för en joggingtur längs vattnet. Fina badplatser hittar du vid Eriksdalsbadet och Tantostrandbad. För den sportige så finns hela friluftsområdet vid Zinkensdamm. Dessa kvarter visar upp det bästa Söder har att erbjuda!