Välkomna till tomtområdet Limboda!

Endast två tomter kvar! - 25 tomter i barnvänliga och lugna Vargön!

I april 2020 började de första husen att bebyggas! Några få tomter finns kvar av förvärva i underbara och barnvänliga Vargön. Utefter Nordkroksvägen och bara någon minut från Granåsskolan F-6, Hallevi idrottsplats och med gångavstånd till Vänerns strand finns nu 25 tomter till salu.

Området med dess böljande gatusystem och mysiga lekplats erbjuder både avskilda lägen, lekplatsanknytning och/eller naturbaksida där det är först till kvarn som gäller.

Det naturnära området erbjuder ett lugn perfekt för alla åldrar och fina promenadstråk i direkt anslutning. Vackra Halleberg och bokskogen ligger inom gångavstånd samtidigt som Vargön centrum erbjuder både livsmedelsbutik, pizzeria, apotek och vårdcentral. Vänersborg centrum nås på ca 10 min och Trollhättans centrum på ca 15 min.

Tillkommer till tomtpriset gör kostnad för gemensamhetsanläggning, fiber, VA- och elanslutning. För tomtpriser och mer information se projektet.

Objekt Pris Typ Tomt Status
Tomt i naturnära och barnvänligt läge av Vargön! 510 000 kr Tomt 792 kvm Försäljning
Tomt i nyproducerat bostadsområde i Vargön! 600 000 kr Tomt 1 135 kvm Försäljning

Mäklare

Ansvarig mäklare Helena Nyman Hjern

Fastighetsmäklare
Helena Nyman Hjern

Extra kontaktperson Daniel Johansson

Fastighetsmäklare/​Franchisetagare
Daniel Johansson

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • Bara ett stenkast från skola, idrottsanläggning, badplats och med cykelavstånd till Nordkrokens badplats.

  Bara ett stenkast från skola, idrottsanläggning, badplats och med cykelavstånd till Nordkrokens badplats.

 • Förrättningskarta 2019-05-31

  Förrättningskarta 2019-05-31

 • Plankarta med bestämmelser.

  Plankarta med bestämmelser.

 • Välkomna till tomtområdet Limboda!

  Välkomna till tomtområdet Limboda!

Fakta

Om boendet

Län Västra Götaland
Kommun Vänersborg

Om projektet

Namn Området Limboda
Tomtbeskrivning

ALLMÄN INFORMATION

Under 2017 påbörjades markägaren arbetet inför det nya bostadskvarteret Limboda. Målsättning var ett böljande, lugnt och barnvänligt område med närhet både till natur, barnomsorg och kommunikation.

Detaljplanen och avstyckningen möjliggör för småhusbyggnader med en maximal byggnadsarea om 35% av tomtstorleken. Byggnader med källare får ej uppföras. För mer information se bland annat detaljplan, plankartor och planbestämmelser.

På tomt 4 finns en ledning för avvattning av kommunens markområde beläget sydväst om tomten. Ledningen finns belägen på tomtens nordvästra sida, längs med tomt 3.

FÖRMEDLINGSINFORMATION
Förmedlingen avser försäljning av småhustomter som försäljs exklusive VA. Anslutningspunkt för vatten och avlopp till det kommunala VA-system finns vid tomtgräns. Va-anläggningen inom områdets gemensamma ytor ägs gemensamt via en gemensamhetsanläggningar och sköts av samfällighet.

Tillkommande kostnader:

- Kommunal avgift för VA tillkommer (Erläggs tillsammans med avgift för gemensamhetsanläggningen till säljaren vid tillträdet. Läs mer under gemensamhetsanläggning). Tomtköparen ansvarar för att bekosta enskild vattenmätare.

- Elanslutningsavgift (Vattenfall) tillkommer. 2022 preliminära avgiftsnivå är 38 125kr via anslutningspunkt inom 200m, tillkommer gör kostnaden för anslutningsarbetet på den egna fastigheten. Observera att kostnaden kan komma att förändras. För mer information kontakta Vattenfall.

- Fiber

- Årsavgift samfällighet 3000kr.

Fastighetsskatt
Observera reglerna gällande fastighetsskatt. Fastighetsskatt betalas av den som står som ägare den 1 januari respektive år. Fastighetsskatt för obebyggd tomt utgår om 1 % av taxeringsvärdet per år.

Tomtstorlekarna varierar, för exakta tomtstorlekar se respektive tomt.

Tomterna försäljs av privatperson.

I denna förmedlingsprocess härstammar informationen från markägaren - Mäklaren ansvarar för annonsering samt köpet av den obebyggda tomten.

GEMENSAMHETSANLÄGGNING/SERVITUT
I samband med att området bebyggts har en vägsamfällighet och gemensamhetsanläggningar skapats där samtliga hus-/tomtägare blir delägare. Gemensamhetsanläggningen ansvarar för bl.a. gemensamma gator, lekplats, naturmark inkl. VA-anläggningar, pumpanläggning och el-anläggningar. Samfällighetsförening har skapats för att förvalta gemensamhetsanläggningarna samt marksamfälligheten. Varje delägare åläggs att betala samfällighetsavgift: årsavgift om 3000kr. Servitut avseende ledningsrätt m.m har överförts till de nyskapade tomterna.

Gemensamhetsanläggningen/samfällighetsföreningen kommer att betala för en gemensam anslutning med tillhörande mätarplats för gemensamma mätare(Varje tomtköpare bekostar och ansvarar för egen mätare). Gemensamhetsanläggningen/samfällighetsföreningen kommer faktureras löpande fasta årsavgifter och rörliga avgifter. Föreningens stadgar reglerar hur och när rörliga avgifter tas ut av tomtägarna.

I samband med tillträdet av tomten kommer avgift om 220 000kr för gemensamhetsanläggning, Va-anslutningsavgift samt ledningsnät tas ut av tomtköparen. Avgiften om 220 000kr avser alltså både va-anslutningsavgift och säljarens ansvar att färdigställa gemensamhetsanläggningen.

Objektskategori Tomt

Karta