Välkomna till tomtområdet Limboda!
 • Typ
  Tomt
 • Tomtareal/mark
  792 m²
 • Pris
  510 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Möjlighet att förvärva tomt i underbara och barnvänliga Vargön. Utefter Nordkroksvägen och bara någon minut från Granåsskolan F-6, Hallevi idrottsplats och med gångavstånd till Vänerns strand finns nu 25 tomter till salu.

Området med dess böljande gatusystem och mysiga lekplats erbjuder både avskilda lägen, lekplatsanknytning och/eller naturbaksida där det är först till kvarn som gäller.

Det naturnära området erbjuder ett lugn perfekt för alla åldrar och fina promenadstråk i direkt anslutning. Vackra Halleberg och bokskogen ligger inom gångavstånd samtidigt som Vargön centrum erbjuder både livsmedelsbutik, pizzeria, apotek och vårdcentral. Vänersborg centrum nås på ca 10 min och Trollhättans centrum på ca 15 min.

Tillkommer till tomtpriset gör kostnad för gemensamhetsanläggning, fiber, VA- och elanslutning. För tomtpriser och mer information se projektet.

Mäklare

Ansvarig mäklare Daniel Johansson

Fastighetsmäklare/​Franchisetagare
Daniel Johansson

Extra kontaktperson Helena Nyman Hjern

Fastighetsmäklare /​ Föräldraledig
Helena Nyman Hjern

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • Välkomna till tomtområdet Limboda!

  Välkomna till tomtområdet Limboda!

 • Bara ett stenkast från skola, idrottsanläggning, badplats och med cykelavstånd till Nordkrokens badplats.

  Bara ett stenkast från skola, idrottsanläggning, badplats och med cykelavstånd till Nordkrokens badplats.

 • Förrättningskarta 2019-05-31

  Förrättningskarta 2019-05-31

 • Plankarta med bestämmelser.

  Plankarta med bestämmelser.

Fakta

Generell information

Fastighets­beteckning VÄNERSBORG LIMBODA 14
Län Västra Götaland
Kommun Vänersborg
Ort Vargön
Område Vargön
Adress Limbodavägen 4 (Tomt 14)
46833 Vargön
Vatten Kommunalt vatten
Avlopp Kommunalt avlopp
Tomtbeskrivning

ALLMÄN INFORMATION

Under 2017 påbörjades markägaren arbetet inför det nya bostadskvarteret Limboda. Målsättning var ett böljande, lugnt och barnvänligt område med närhet både till natur, barnomsorg och kommunikation. 

Detaljplanen och avstyckningen möjliggör för småhusbyggnader med en maximal byggnadsarea om 35% av tomtstorleken. Byggnader med källare får ej uppföras. För mer information se bland annat detaljplan, plankartor och planbestämmelser.

 

FÖRMEDLINGSINFORMATION
Förmedlingen avser försäljning av småhustomter som försäljs exklusive VA. Anslutningspunkt för vatten och avlopp till det kommunala VA-system finns vid tomtgräns. Va-anläggningen  inom områdets gemensamma ytor ägs gemensamt via en gemensamhetsanläggningar och sköts av samfällighet.

Tillkommande kostnader:

- Kommunal avgift för VA tillkommer (Erläggs tillsammans med avgift för gemensamhetsanläggningen till säljaren vid tillträdet. Läs mer under gemensamhetsanläggning). Tomtköparen ansvarar för att bekosta enskild vattenmätare. 

- Elanslutningsavgift (Vattenfall) tillkommer. 2022 preliminära avgiftsnivå är 38 125kr via anslutningspunkt inom 200m, tillkommer gör kostnaden för anslutningsarbetet på den egna fastigheten. Observera att kostnaden kan komma att förändras. För mer information kontakta Vattenfall. 

- Fiber

- Årsavgift samfällighet 3000kr

Fastighetsskatt
Observera reglerna gällande fastighetsskatt. Fastighetsskatt betalas av den som står som ägare den 1 januari respektive år.
Fastighetsskatt för obebyggd tomt utgår om 1 % av taxeringsvärdet per år. 

Tomterna försäljs av privatperson. 

I denna förmedlingsprocess härstammar informationen från markägaren - Mäklaren ansvarar för annonsering samt köpet av den obebyggda tomten. 


GEMENSAMHETSANLÄGGNING/SERVITUT
I samband med att området bebyggts har en vägsamfällighet och gemensamhetsanläggningar skapats där samtliga hus-/tomtägare blir delägare. Gemensamhetsanläggningen ansvarar för bl.a. gemensamma gator, lekplats, naturmark inkl. VA-anläggningar, pumpanläggning och el-anläggningar. Samfällighetsförening har skapats för att förvalta gemensamhetsanläggningarna samt marksamfälligheten. Varje delägare åläggs att betala samfällighetsavgift: årsavgift om 3000kr. Servitut avseende ledningsrätt m.m har överförts till de nyskapade tomterna.

Gemensamhetsanläggningen/samfällighetsföreningen kommer att betala för en gemensam anslutning med tillhörande mätarplats för gemensamma mätare(Varje tomtköpare bekostar och ansvarar för egen mätare). Gemensamhetsanläggningen/samfällighetsföreningen kommer faktureras löpande fasta årsavgifter och rörliga avgifter. Föreningens stadgar reglerar hur och när rörliga avgifter tas ut av tomtägarna. 

I samband med tillträdet av tomten kommer avgift om 220 000kr för gemensamhetsanläggning, Va-anslutningsavgift samt ledningsnät tas ut av tomtköparen. Avgiften om 220 000kr avser alltså både va-anslutningsavgift och säljarens ansvar att färdigställa gemensamhetsanläggningen. Samhället Vargön växte fram under 1800-talet i samband med att en järnvägsstation och ett pappersbruk anlades. Samhället som kantas av vacker natur och vyer ligger med platåbergen Hunneberg och halleberg i öst, Göta Älvs utlopp i väster och vackra slätter i söder. Hunneberg och Hallerberg erbjuder underbara vandringsstråk, grottor och rasbranter samtidigt som ni finner intressanta Kungsjaktsmuseét - populärt i alla åldrar. 

I samhället finner ni både flertalet förskolor, två grundskolor, Hallevi idrottsanläggning och simhall. Vargön centrum erbjuder även livsmedelsbutik, pizzeria, apotek och vårdcentral. 

Detta är ett område omtyckt av alla! Vackra Nordkrokens badplats vid Vänerns kust återfinns dessutom i norr och inom cykelavstånd samtidigt som samhället är blandat av bebyggelse från blandade tidsåldrar.  

Vargön ligger beläget cirka 5 km från Vänersborg centrum och 11 km från Trollhättans centrum. Goda kommunikationsmöjligheter finns både med bil, cykel och buss.

PROCESSEN
Tillträdet av tomterna sker cirka 1,5 månad efter genomfört kontrakt.

TURORDNING
Först till kvarn. 

JURIDISK INFORMATION
Ett juridiskt bindande avtal om tomtköp ingås först vid signerande av köpekontrakt. Köpet fullföljs sedan med tomttillträde under förutsättning att samtliga villkor i kontraktet uppfylls.

Det är säljarna som bestämmer hur, när och till vem tomtförsäljningen ska ske till. 

Köpekontrakten kommer ingås utan villkor om köparens finansiering. Detta innebär att köpet ej kan återgå om köparen ej beviljas lån på tillträdesdagen och att ev. utebliven betalning för tomtköpet kan medföra att säljaren kan häva köpet och kräva skadestånd.

Gemensamhetsanläggning VÄNERSBORG LIMBODA GA:1
GA1Samfällighet VÄNERSBORG LIMBODA S:1
samfallighet_1SMÅHUSENHET, TOMTMARK TILL HELÅRSBOSTAD (210) (210)
Byggnad, totalt värde: 0 kr
Mark, totalt värde: 263 000 kr ().
Summavärde: 263 000 kr

Taxeringsår: 2021Vattenskyddsområde
Akt: 1487K-P1/2022
Beslutsdatum: 2022-05-16
Senaste ändring: 2022-08-24

Tomtareal/mark 792 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 792 m²
Taxeringskod 210
Småhusenhet, tomtmark
Taxeringsår 2021
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 0 kr
Taxeringsvärde mark 263 000 kr
Summa taxeringsvärde 263 000 kr
Pris 510 000 kr (Högstbjudande)

Driftkostnad

Fastighetsskatt/-avgift 2 630 kr/år

Byggnad

Allmän information

Vattenskyddsområde
Akt: 1487K-P1/2022
Beslutsdatum: 2022-05-16
Senaste ändring: 2022-08-24

Samfällighet, servitut etc.

Information

Gemensamhetsanläggning VÄNERSBORG LIMBODA GA:1
GA1Samfällighet VÄNERSBORG LIMBODA S:1
samfallighet_1

Gemensamhetsanläggning

Vänersborg Limboda Ga:1

Planer och bestämmelser

Detaljplan För Del Av Lindås 2:2,vargön,vänersborgs Kommun, Detaljplan (Beslutsdatum: 20180306, Registreringsdatum: 20180418)

Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

Vänersborgsviken Och Göta Älv, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20220516, Registreringsdatum: 20220603)

Samfällighet

VÄNERSBORG LIMBODA S:1

Karta

Områdesbeskrivning

Vargön

Samhället Vargön växte fram under 1800-talet i samband med att en järnvägsstation och ett pappersbruk anlades. Samhället som kantas av vacker natur och vyer ligger med platåbergen Hunneberg och halleberg i öst, Göta Älvs utlopp i väster och vackra slätter i söder. Hunneberg och Hallerberg erbjuder underbara vandringsstråk, grottor och rasbranter samtidigt som ni finner intressanta Kungsjaktsmuseét - populärt i alla åldrar. 

I samhället finner ni både flertalet förskolor, två grundskolor, Hallevi idrottsanläggning och simhall. Vargön centrum erbjuder även livsmedelsbutik, pizzeria, apotek och vårdcentral. 

Detta är ett område omtyckt av alla! Vackra Nordkrokens badplats finner dessutom i norr och inom cykelavstånd samtidigt som samhället är blandat av bebyggelse från blandade tidsåldrar.  

Vargön ligger beläget cirka 5 km från Vänersborg centrum och 11 km från Trollhättans centrum. Goda kommunikationsmöjligheter finns både med bil, cykel och buss.