Tipsa till mobil eller e-post

Skicka länken till den här sidan i ett SMS eller i ett e-post.

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

Endast två tomter kvar! - 25 tomter i naturnära och barnvänligt läge av Vargön!

I april 2020 började de första husen att bebyggas! Några få tomter finns kvar av förvärva i underbara och barnvänliga Vargön. Utefter Nordkroksvägen och bara någon minut från Granåsskolan F-6, Hallevi idrottsplats och med gångavstånd till Vänerns strand finns nu 25 tomter till salu.

Området med dess böljande gatusystem och mysiga lekplats erbjuder både avskilda lägen, lekplatsanknytning och/eller naturbaksida där det är först till kvarn som gäller.

Det naturnära området erbjuder ett lugn perfekt för alla åldrar och fina promenadstråk i direkt anslutning. Vackra Halleberg och bokskogen ligger inom gångavstånd samtidigt som Vargön centrum erbjuder både livsmedelsbutik, pizzeria, apotek och vårdcentral. Vänersborg centrum nås på ca 10 min och Trollhättans centrum på ca 15 min.

Tillkommer till tomtpriset gör kostnad för gemensamhetsanläggning, fiber, VA- och elanslutning. För tomtpriser och mer information se projektet.

 • Boendeform: Tomt
 • Ägandeform: Friköpt
Adress Tomt Pris Typ Status
Limbodavägen 2 (Tomt 15) 1 135 m² 0000001135 600 000 kr 0000600000 Tomt Försäljning
Limbodavägen 4 (Tomt 14) 792 m² 0000000792 510 000 kr 0000510000 Tomt Försäljning
Intresseanmälan

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

 • Välkomna till tomtområdet Limboda!
 • Bara ett stenkast från skola, idrottsanläggning, badplats och med cykelavstånd till Nordkrokens badplats.
 • Funderar du på att sälja din bostad?

  När du ska sälja din bostad är valet av mäklare viktigt. Här kan du på ett enkelt och smidigt sätt boka in ett förutsättningslöst besök så berättar vi mer. Välj en tid som passar dig!

  Boka en mäklare hem till dig!

  torsdag 18 aug fredag 19 aug måndag 22 aug tisdag 23 aug onsdag 24 aug torsdag 25 aug fredag 26 aug måndag 29 aug
  Typ av bostad

  Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

  Jag vill få en gratis värdering!

  Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

 • Förrättningskarta 2019-05-31
 • Plankarta med bestämmelser.

Fastighet

 • Område

  Vargön
 • Kommun

  Vänersborg
 • Församling

  Västra Tunhem
 • Ägandeform/typ

  Friköpt/Nyproduktionsprojekt

Allmänt

ALLMÄN INFORMATION

Under 2017 påbörjades markägaren arbetet inför det nya bostadskvarteret Limboda. Målsättning var ett böljande, lugnt och barnvänligt område med närhet både till natur, barnomsorg och kommunikation. 

Detaljplanen och avstyckningen möjliggör för småhusbyggnader med en maximal byggnadsarea om 35% av tomtstorleken. Byggnader med källare får ej uppföras. För mer information se bland annat detaljplan, plankartor och planbestämmelser.

På tomt 4 finns en ledning för avvattning av kommunens markområde beläget sydväst om tomten.  Ledningen finns belägen på tomtens nordvästra sida, längs med tomt 3. 

FÖRMEDLINGSINFORMATION
Förmedlingen avser försäljning av småhustomter som försäljs exklusive VA. Anslutningspunkt för vatten och avlopp till det kommunala VA-system finns vid tomtgräns. Va-anläggningen  inom områdets gemensamma ytor ägs gemensamt via en gemensamhetsanläggningar och sköts av samfällighet.

Tillkommande kostnader:

- Kommunal avgift för VA tillkommer (Erläggs tillsammans med avgift för gemensamhetsanläggningen till säljaren vid tillträdet. Läs mer under gemensamhetsanläggning). Tomtköparen ansvarar för att bekosta enskild vattenmätare. 

- Elanslutningsavgift (Vattenfall) tillkommer. 2022 preliminära avgiftsnivå är 38 125kr via anslutningspunkt inom 200m, tillkommer gör kostnaden för anslutningsarbetet på den egna fastigheten. Observera att kostnaden kan komma att förändras. För mer information kontakta Vattenfall. 

- Fiber

- Årsavgift samfällighet 3000kr. 

Fastighetsskatt
Observera reglerna gällande fastighetsskatt. Fastighetsskatt betalas av den som står som ägare den 1 januari respektive år. Fastighetsskatt för obebyggd tomt utgår om 1 % av taxeringsvärdet per år. 

Tomtstorlekarna varierar, för exakta tomtstorlekar se respektive tomt. 

Tomterna försäljs av privatperson. 

I denna förmedlingsprocess härstammar informationen från markägaren - Mäklaren ansvarar för annonsering samt köpet av den obebyggda tomten. 

GEMENSAMHETSANLÄGGNING/SERVITUT
I samband med att området bebyggts har en vägsamfällighet och gemensamhetsanläggningar skapats där samtliga hus-/tomtägare blir delägare. Gemensamhetsanläggningen ansvarar för bl.a. gemensamma gator, lekplats, naturmark inkl. VA-anläggningar, pumpanläggning och el-anläggningar. Samfällighetsförening har skapats för att förvalta gemensamhetsanläggningarna samt marksamfälligheten. Varje delägare åläggs att betala samfällighetsavgift: årsavgift om 3000kr. Servitut avseende ledningsrätt m.m har överförts till de nyskapade tomterna.

Gemensamhetsanläggningen/samfällighetsföreningen kommer att betala för en gemensam anslutning med tillhörande mätarplats för gemensamma mätare(Varje tomtköpare bekostar och ansvarar för egen mätare). Gemensamhetsanläggningen/samfällighetsföreningen kommer faktureras löpande fasta årsavgifter och rörliga avgifter. Föreningens stadgar reglerar hur och när rörliga avgifter tas ut av tomtägarna. 

I samband med tillträdet av tomten kommer avgift om 220 000kr för gemensamhetsanläggning, Va-anslutningsavgift samt ledningsnät tas ut av tomtköparen. Avgiften om 220 000kr avser alltså både va-anslutningsavgift och säljarens ansvar att färdigställa gemensamhetsanläggningen. 

PROCESSEN
Tillträdet av tomterna sker cirka 1,5 månad efter genomfört kontrakt.

TURORDNING
Först till kvarn. 

JURIDISK INFORMATION
Ett juridiskt bindande avtal om tomtköp ingås först vid signerande av köpekontrakt. Köpet fullföljs sedan med tomttillträde under förutsättning att samtliga villkor i kontraktet uppfylls.

Det är säljarna som bestämmer hur, när och till vem tomtförsäljningen ska ske till. 

Köpekontrakten kommer ingås utan villkor om köparens finansiering. Detta innebär att köpet ej kan återgå om köparen ej beviljas lån på tillträdesdagen och att ev. utebliven betalning för tomtköpet kan medföra att säljaren kan häva köpet och kräva skadestånd.

Övrigt

 • Boendekostnads­kalkyl

  Kontakta mäklaren för en personlig boendekostnadskalkyl.
 • Budgivning

  Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.

Vargön

Samhället Vargön växte fram under 1800-talet i samband med att en järnvägsstation och ett pappersbruk anlades. Samhället som kantas av vacker natur och vyer ligger med platåbergen Hunneberg och halleberg i öst, Göta Älvs utlopp i väster och vackra slätter i söder. Hunneberg och Hallerberg erbjuder underbara vandringsstråk, grottor och rasbranter samtidigt som ni finner intressanta Kungsjaktsmuseét - populärt i alla åldrar. 

I samhället finner ni både flertalet förskolor, två grundskolor, Hallevi idrottsanläggning och simhall. Vargön centrum erbjuder även livsmedelsbutik, pizzeria, apotek och vårdcentral. 

Detta är ett område omtyckt av alla! Vackra Nordkrokens badplats vid Vänerns kust återfinns dessutom i norr och inom cykelavstånd samtidigt som samhället är blandat av bebyggelse från blandade tidsåldrar.  

Vargön ligger beläget cirka 5 km från Vänersborg centrum och 11 km från Trollhättans centrum. Goda kommunikationsmöjligheter finns både med bil, cykel och buss.

Varför har vi så nöjda kunder?

Vi ligger alltid i topp i Svenskt Kvalitetsindex kund­undersökningar. Dessutom har vi en hel drös med nöjda referenskunder. Vill du veta hur vi går till väga?

Så förmedlar vi din bostad