Tipsa till mobil eller e-post

Skicka länken till den här sidan i ett SMS eller i ett e-post.

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

Denna bostad är en del i nyproduktionsprojektet 15 småhustomter i sällsynt läge med havsutsikt!

Tomt 14 - Upphöjd tomt på klipphylla

På granithyllan finner ni tomt 14 som är en av de högst belägna tomterna i området. Här erbjuds både havsutsikt framåt och en avskild baksida med utsikt över granithällarna bakom. Mer information nedan.

 • Boendeform: Tomt
 • Ägandeform: Friköpt
 • Pris: 1 890 000 kr
 • Tomtarea: 615 m²
Intresseanmälan

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

 • Tomt 14 - Observera ungefärlig placering
 • Tomtkarta
 • Området ligger vackert placerat på en granithylla.
 • Här bor du avskilt samtidigt som inkringliggande bostadsområdet nås bara några hundra meter bort.
 • Vet du vad din bostad är värd just nu?

  Bostadspriser är en färskvara. Vi kan hjälpa dig med en gratis värdering så det inte blir några tråkiga överraskningar när det väl är dags att flytta.

  Jag vill få en gratis värdering!

  Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

 • Högt beläget har ni utsikt över husen framför.
 • Havsutsikt erbjuds även!
 • P1211897
 • P1211888
 • P1211894
 • DJI 0025
 • I området Lindalskogen bor ni även med vacker natur och berg precis inpå husknuten.
 • Det gamla fiskesamhället nås bara någon minut bort!
 • Här finns vackra bryggor och badplatser.
 • P1211908
 • P1211903
 • Planbestämmelser

Fastighet

 • Område

  Väjern
 • Kommun

  Sotenäs
 • Församling

  Södra Sotenäs
 • Ägandeform/typ

  Friköpt/Småhus
 • Beteckning

  Väjern 3:21
 • Area

  • Tomtarea 615 m²
 • Pris

  1 890 000 kr

ALLMÄN INFORMATION

Utefter den västra bergssidan i anslutning till Väjerns äldre del har sedan 2017 ett nytt bostadsområde vid namn Lindalskogen planerats. Fokus vid planens uppförande var att bibehålla den naturnära känslan och låta dagens stigar, naturmark och den uppskattade vandringsleden Soteleden bli en del av planen där ny bebyggelse smälts in i befintligt utseende. Under 2019 påbörjades markarbetet, avstyckningen vann under sommaren laga kraft och försäljningen har påbörjats.  

Detaljplanen och avstyckningen möjliggör för småhusbyggnader upp till två våningar med en maximal byggnadsyta om 180m2 inklusive komplementbyggnad per tomt. Småhusen ska ha sadeltak och beläggas med rödfärgade takpannor och fasaden gå i ljusa kulörer. För mer information se detaljplan, plankarta och planbestämmelser. 

Vägområden och markområden utanför tomter kommer efter exploateringen att överlåtas till kommunen. 

FÖRMEDLINGSINFORMATION

Förmedlingen avser försäljning av småhustomter som försäljs exklusive VA-anslutningspunkt. Vatten- och avloppsanslutningspunkt till det kommunala VA-system ansvarar markägaren för fram till tomtgräns men köparen bekostar enskilda anslutningen av VA och el. 

Tillkommer gör:
- Kommunal avgift för VA om 130 000 kr (2019 avgiftsnivå, kan komma att förändras). 
- Elanslutningsavgift (Elleviobolag) om 35 200 (2019 avgiftsnivå, kan komma att förändras). 
- Fiberanslutningsavgift (uppgifter kommer för 2019). 

Tomtstorlekarna varierar, för exakta tomtstorlekar se respektive tomt. Angivna arealer är preliminära tills dess att avstyckning vunnit laga kraft. +/- 5 % avvikelse kan förekomma utan justering av tomtpriser. 

I denna förmedlingsprocess härstammar informationen från markägaren - Mäklaren ansvarar för annonsering samt försäljningen av den obebyggda tomten. 

PROCESSEN

Under sommaren vann avstyckningen för områdets tomter laga kraft. Se bilagda akter för mer information. Tomtköp erbjuds nu enligt turordningslistan. 

Tillträdet av tomterna beräknas kunna ske under mitten av oktober. 

ÄR DU INTRESSERAD?

Skicka en intresseanmälan eller kontakta ansvarig mäklare. 

SERVITUT

I samband med att området avstyckas och bebyggts kommer eventuellt servitut för ledningsrätter att skapas och överlåtas till tomtägarna. Se mer information under respektive fastighet.  

TURORDNING

Vid önskemål att köpa tomt erhåller ni ett turordningsnummer på önskad tomt och därmed en reservation av tomtköp i två veckor från det att ni delgivits att tomtköp kan genomföras. Turordningsnumret bekräftas via mejl när ni registrerats i anmälningskön för tomtköp. Anmälan är personlig och kan ej överlåtas. 

Delgivningen kommer ske via mejl när fastighetsbildningsbeslut avseende tomtavstyckningen inkommit. Den som önskar fullfölja köpet efter delgivningen kontaktar ansvarig mäklare för bokning av kontraktsdag inom reservationstiden. Tomten är reserverad i två veckor, därefter går möjligheten att köpa tomten vidare enligt turordningslistan.

Intresseanmälan kring önskad tomt ligger kvar för alla sökande även efter att turordningslistans reservering av tomten eventuellt förfaller. Tomtköpen sker enligt först till kvarn med reservation om tomtköp enligt turordningslistan under två veckor från delgivning.

 

JURIDISK INFORMATION

Bokningsavtalet om turordningsnummer för förtur av tomtköp är ej juridiskt bindande. Ett juridiskt bindande avtal om tomtköp ingås först vid signerande av köpekontrakt. Köpet fullföljs sedan med tomttillträde under förutsättning att samtliga villkor i kontraktet uppfylls.

Det är säljarna som bestämmer hur, när och till vem tomtförsäljningen ska ske till. 

Köpekontrakten kommer ingås utan villkor om köparens finansiering. Detta innebär att köpet ej kan återgå om köparen ej beviljas lån på tillträdesdagen och att ev. utebliven betalning för tomtköpet kan medföra att säljaren kan häva köpet och kräva skadestånd.

 

FÖRSLAG PÅ HUSMODELL OCH KALKYLER PÅ TOTALENTREPRENAD

Tomterna försäljs utan krav att husleverantör ska ha valts. Nedstående kontaktpersoner är dock pålästa på området och ger dig gärna förslag på passande husmodeller efter era önskemål, framställer kalkyler samt berättar hur processen går till från det att tomten är köpt tills dess att huset står färdigt för inflytt. 

 

Hjältevadshus - Stort utbud av förmonterade hus

Patrick Lejon 0709702232

 

DP-Villan - Bygger efter kundens önskemål

Åke-Jimmy Karlsson 0705120648

 

Svanhills Bygg AB - Lösvirkeshus och byggare

Bengt Svanhill 0705 43 12 78

 

EJ LÄNGRE INTRESSERAD?

Önskar ni inte längre ha kvar er turordningsplats, vänligen meddela ansvarig mäklare snarast.

 

TIDSANGIVELSER

Observera att ovan angivna tidsangivelser för processen endast är preliminära. För preliminär tidsplan se Bilagd "Tidplan tomtförsäljning". 

Övrigt

 • Boendekostnads­kalkyl

  Kontakta mäklaren för en personlig boendekostnadskalkyl.
 • Budgivning

  Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.

Väjern

Fiskarsamhället Väjern är ett lugnt och barnvänligt samhälle beläget utefter havskusten strax norr om populära resmålen Kungshamn(2km) och Smögen(3km). Samhället som främst kännetecknas av dess närhet till havet erbjuder även närhet till vacker natur, bohusländsk arkitektur, granitberg och populära vandringsleden Soteleden som drar sig genom samhällets utkant.

I Väjerns centrum finner ni både restaurang, bageri, träningsanläggning och simhallen/friskvårdsanläggningen Tumlaren samtidigt som god busskommunikation utgår från torget. Utefter bryggan erbjuds vackra gångstråk och båtarna står uppradade utefter horisontlinjen. Fina upplysta gång-/cykelvägar samt elljusspår tar samhällets invånare enkelt runt i samhället och in till Smögen/Kungshamn. I de populära resmålen Smögen och Kungshamn - Två av sveriges mest besöka sommarresmål - kan ni exempelvis strosa i flertalet butiker, äta en underbar räkmacka på Smögenbryggan eller ta en skärgårdstur för bad på Hållö. 

I Väjern erbjuds förskola och i Smögen/Kungshamn återfinns skolor upp till klass 9. Fotbollsplaner, cykelterrängbanor och lekplatser återfinns även för de små i samhället. 

Med bil nås Uddevalla på ca 50 min, Lysekil på 45 min, Göteborg på ca 1,5h och Strömstad på ca 1 h. 

Varför har vi så nöjda kunder?

Vi ligger alltid i topp i Svenskt Kvalitetsindex kund­undersökningar. Dessutom har vi en hel drös med nöjda referenskunder. Vill du veta hur vi går till väga?

Så förmedlar vi din bostad