Kommande försäljning

Stilfull gavelbostad med komplett uthyrningsdel!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1948
 • Våning
  2 av 3
 • Rum
  4 rum
 • Boarea
  91 m²
 • Avgift
  5 271 kr/mån
  inkl. Kall- och varmvatten, värme & basutbud TV. (Obligatoriskt tillägg bredband 165 kr/mån).

Varmt välkommen till denna fint renoverade gavelbostad med ett harmoniskt ljusinsläpp. Bostaden har en stor och härlig balkong som vetter mot den lugna innergården och har ett optimalt solläge från tidig förmiddag till sent inpå kvällskvisten. Här får ni den sällsynta möjligheten att få en fullutrustad uthyrningsdel med renoverad köksdel och med dusch. Här får ni välja själva om ni önskar använda uthyrningsdelen och få en mycket billig boendeekonomi eller om ni önskar använda denna del själva som kontor eller separat barn rum (Se alternativ planlösning). Här bor ni dessutom i en ytterst välskött förening med god ekonomi och med en låg belåningsgrad.

I området Sommarro har du möjligheten att ha naturen alldeles inpå husknuten samtidigt som närheten till stadens kärna är väl inom räckhåll. Här kan ni välja mellan att vandra runt och plocka bär och svamp i stadsskogen samtidigt som ni finner härliga promenader i Hågadalen-Nåstens naturreservat. Kommunikationen till stadskärnan är smidig med både täta bussförbindelser och fina cykelvägar eller promenadstråk genom stadsskogen.

Välkommen till en bostad där du tillåts trivas lite extra i tillvaron!

Mäklare

Ansvarig mäklare Joel Cruickshank

Fastighetsmäklare
Joel Cruickshank

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

 • Nuvarande Planlösning

  Nuvarande Planlösning

 • Alternativ Planlösning

  Alternativ Planlösning

Fakta

Beskrivning

Hall

Ljus och välkomnade hall med ljusa väggar tillsammans med klinkergolv. I hallen finns det goda möjligheter till avhängning samt även en garderob i den inre hallen.

Kök

Mycket elegant renoverat kök i ljus färgsättning samtidigt som man haft ett lite extra öga för detaljerna. I köket är väggarna målade i en ljus nyans och det tåliga klinkergolvet går i gråa toner. Köksutrustningen består av en delad kyl och frys, inbyggd diskmaskin, inbyggd ugn, induktionshäll samt en spisfläkt. Bänkskivan är extra djup och är i trä samtidigt som det finns en specialbyggd diskbänk. Här finns det gott om utrymme att arbeta i köket och mycket praktisk köksförvaring.

Vardagsrum

Stort och rymligt vardagsrum som har ett generöst ljusflöde från de stora gavelfönstren. Här finns det mycket gott om plats för en fullstor soffgrupp samt matgrupp för stora sällskap. I vardagsrummet ligger ett vackert holländskt parkettgolv i originalutförande, väggarna är målade i en matt härlig nyans samt att det finns en stor och vacker öppen spis. Från vardagsrummet tar du dig ut till den sydliga balkongen.

Balkong

Väl tilltagen balkong som vetter mot ett fridfullt läge. Här kan du njuta av ett solläge från förmiddagen till kvällen. Det finns även gott om plats för en trevlig sittgrupp.

Sovrum 1

Stort sovrum med vackert målade väggar tillsammans med holländskt parkettgolv i original utförande. I sovrummet finns det gott om plats för en fullstor säng samtidigt som det finns originalgarderober och även utrymme för extra garderober om så önskas.

Sovrum 2

Väl tilltaget sovrum med målade väggar och det vackra holländska parkettgolvet i original utförande. Här finns det plats för en säng, skrivbord och garderober om så önskas. I anslutning till sovrummet finns en inbyggd garderob i original.

Badrum 1

Helkaklat badrum i ljus ljusa kulörer. I badrummet finns det dusch, handfat med kommod, spegel, wc samt utrymme för att sätta in en tvättmaskin men el och avlopp är ej förberett.

Separat uthyrningsdel med egen ingång:

I den separata uthyrningsdelen möts man av en hall med tillhörande renoverat kökspentry i vackert utförande. I det generösa rummet är det vackert målade väggar tillsammans med parkettgolv. I rummet finns det gott om plats för en säng, garderob och en matgrupp om så önskas.

Badrum 2

Kakel och klinkerbeklätt badrum i ljus färgsättning. Här är det fullt utrustat med dusch, handfat, spegel samt en tillhörande wc.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Uppsala
Kommun Uppsala
Ort Uppsala
Område Sommaro
Adress Gustavsbergsgatan 3D
752 39 Uppsala
Lägenhetsnr BRF 11+12
Lägenhetsnr LM 1101+1102
Våning 2 av 3
Boarea (BOA) 91 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 4 (varav 3 sovrum)
Andel i föreningen

4,0188

Andelstal kommentar

Andelstal enl. ekonomisk plan.

Överlåtelse­avgift 1 208 kr (betalas av köparen)
Pantsättnings­avgift 483 kr
Månadsavgift 5 271 kr/mån
I månadsavgiften ingår kall- och varmvatten, värme, basutbud TV. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om 165 kr/mån. (Uppgifter kontrollerade 2022-11-07)
Ingår i avgiften

Kall- och varmvatten, värme & basutbud TV. (Obligatoriskt tillägg bredband 165 kr/mån).

Avgifts­förändringar

Föreningen ser över att höja avgifterna cirka 3-5%. På grund av ökning pga diverse kostnadsökningar (ränta, el, vatten, m. m). (Uppgifter kontrollerade 2022-11-07)

Parkering

Information

Det finns 14 platser med elplint, 200 kr/mån, 2 platser utan elplint (150 kr/mån). Ingen kö för tillfället. Laddboxar planeras.
(Uppgifter kontrollerade 2022-11-07)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 3
Hushållsel 450 kr/mån
Hemförsäkring 120 kr/mån
Bredband (Obligatoriskt tillägg) 165 kr/mån
Summa driftkostnad 735 kr/mån

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2018-11-22
Energiklass Energiklass F
Specifik energianvändning 152 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1948
Hiss Nej
Allmän information

Bostadsbyggnaderna till föreningen färdigställdes 1948 och det finns 30 lägenheter som fördelar sig från 1 rok till 4 rok. Bostadsrättsföreningen har en god ekonomi med en låg belåningsgrad om 1007 kr/m². Delat ägarskap accepteras enligt praxis om minst 10 %. Andrahandsuthyrning accepteras av styrelsen.

Medlemmen får själv teckna försäkring för bostadsrättstillägg.

Värme- och ventilations­anläggning

Uppvärmning via fjärrvärme och ventilation via självdrag.

Övriga utrymmen i föreningen

I bostadsrättsföreningen finns det ett verkstadsrum, gemensamhetslokal, övernattningsrum (enkelt). Föreningen har en lummig och fridfull innergård som går att nyttja.

Utförda renoveringar

2020: Fönsterbyte
2009: Takrenovering
2003: Stamrenovering
1992: Elrenovering
1984: Fasadrenovering

Kommande renoveringar

Bostadsrättsföreningen planerar att utföra en balkongrenovering 2024. Eventuellt kommer föreningen ordna nya avloppsledningar mellan byggnad och extern anslutning. (Uppgifter kontrollerade 2022-11-07)

TV/internet

TV (basutbud) via Tele2 AB tillgängligt för alla och ingår i avgiften, bredband via Telenor tillgängligt för alla via obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.

Förening

Namn BRF Utsikten
Org. Nr 717600-3148
Grundad 1949
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta