Tipsa till mobil eller e-post

Skicka länken till den här sidan i ett SMS eller i ett e-post.

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

Stilren och ljus 2:a i populära Lunden!

Nu har du möjlighet att flytta in i denna ljusa bostad med generös takhöjd belägen i populära Lunden! Lägenheten ligger högst upp i huset och bjuder på genomgående ljusinsläpp och utsikt över lunden. Bostaden har en yteffektiv och välplanerad planlösning för en trivsam miljö med goda förvaringsmöjligheter och sällskapsytor. Lägenheten har ett vackert och välbevarat brädgolv i original. Här bor du ett stenkast ifrån Danska vägen och på promenadavstånd når du Delsjön med badplats och fina naturområden. Flera mataffärer och goda kommunikationer finns i närheten. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

 • Boendeform: Lägenhet
 • Ägandeform: Bostadsrätt
 • Avgift: 3 579 kr/måninkl. Värme, vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kronor för kabel-TV, bredband samt IP-telefoni tillkommer.
 • Rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 54 m²
 • Våning: 3/3
Intresseanmälan

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

Interiör

Rumsbeskrivning

Hall
Här välkomnas vi in i en fantastisk hall med vitmålade väggar och ljust brädgolv i original, Här bjuds det på bra förvaringsmöjligheter i form av avhängningsmöjligheter, garderober och ett städskåp.

Brädgolvet löper tröskelfritt vidare in i vardagsrummet tillsammans med de vitmålade väggarna.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med en vacker utsikt över takåsarna och Lunden. De stora fönsterpartierna förser vardagsrummet med ett rikligt ljusinsläpp och ger tillsammans med den generösa takhöjden en härlig rymd. Det ljusa brädgolvet och de nymålade väggarna får rummet att lysa upp. Här finns det utrymme för flera olika möblerings alternativ.  

Kök
Köket är välplanerat och yteffektivt med goda arbetsytor och förvaring i både form av skåp och lådor. Ny diskmaskin, installerad 2017 och även här nymålade väggar samt spotlights i taket.


Sovrum
Ett välplanerat och rymligt sovrum som passar Dig som drömt om god yta. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vackert brädgolv i original. Sovrummet vetter mot en rofylld innegård. Fönsterna ger rummet ett härligt ljusinsläpp samtidigt som du ser ut över grönskan utanför. Här finns det plats för en dubbelsäng med sängbord på vardera sidor om sängen och förvaring finns i form av tre garderober.

Badrum
Ett fräscht helkaklat och nyrenoverat badrum i stilrena kulörer med spotlights i taket. Här har vi en väggdusch och handfat med vit kommod. Badrummet är utrustat med golvvärme och tvättmaskin. Badrummet renoverandes 2017 och ger dig en ljus och fräsch känsla. 

Lägenhet

 • Område

  Lunden
 • Kommun

  Göteborg
 • Församling

  Göteborgs S:t Pauli
 • Ägandeform/typ

  Bostadsrätt/Lägenhet
 • Lägenhetsnummer

  0046
 • Rum

  2 rum och kök
 • Area

  • Boarea 54 m² (Föreningens information)
 • Våning

  3/3
 • Förråd

  Källarförråd
 • Hiss

  Nej
 • Avgift

  3 579 kr/måninkl. Värme, vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kronor för kabel-TV, bredband samt IP-telefoni tillkommer.
 • Avgiftsförändring

  Nej
 • Andel i förening

  1,2828%
 • Andel av avgift

  1,35797%

Fastighet

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus
 • Byggnadsår

  1900
 • Uppvärmning

  Fjärrvärme
 • TV- Internetutbud

  TV, bredband 100 Mbit samt IP-telefoni via Telenor
 • Status Energidekl.

  Utförd
 • Energideklaration utförd

  2009-10-05

Driftkostnad

Med en person i hushållet

 • Hushållsel

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Summa

  4 200 kr/år
 • Kommentar

  Driftkostnaderna är en uppskattning och kan variera beroende på förbrukning samt val av tjänsterleverantör

Förening

 • Namn

  BRF Lunden 28 i Göteborg
 • Organisations­nummer

  769612-6007
 • Äkta förening

  Ja
 • Jur. pers. tillåts

  Nej
 • Hemsida

  https://brflunden28.se/
 • Postadress

  Persgatan 8a 416 58 Göteborg

Föreningen

ALLMÄN INFORMATION OM FÖRENINGN:

Bostadsrättsföreningen Lunden 28 i Göteborg är en riktig förening som har 3 byggnader med totalt 74 bostadsrätter, 4 hyresrätter och 3 hyresrättslokaler. År 2005 bildades föreningen och har adresserna Bielkegatan 9 och Persgatan 2-10. 

FÖRENINGENS HEMSIDA: 

https://brflunden28.se/

FASTIGHETEN

Göteborg, Lunden 28:6, 28:7 och 28:14. Föreningen äger marken och byggnaderna är uppförda 1931.

FÖRVALTNING:

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts utav Riksbyggen.

EKONOMI:

Föreningen har inga avgiftsförändringar beslutade (2019-06-27). 

FÖRSÄKRING:

Fastigheten är via Folksam fullvärdesförsäkrad.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN:

Det finns inga obligatoriska åtaganden bestämda för föreningens medlemmar. Däremot brukar föreningen anordna gemensam vår- och höststädning där man önskar att samtliga medlemmar är engagerade för alls trevnad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:

I den trivsamma innergården finns bänkar, bord och grillmöjligheter. Föreningen har två gemensamma tvättstugor med 4 respektive 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Tvättstugorna renoverades 2016 respektive 2010 och finns på Persgatan 6A samt 10B. Varje lägenhet har ett tillhörande källarförråd som finns under varje uppgång. Källaren som är belägen i uppgång 2A samt 8A är även utrustad med badrum och toalett.

I övrigt har föreningen två soprum.

PARKERING:

Föreningen är innehavare av 4 parkeringsplatser och 6 garageplatser. Kostnaden för en parkeringsplats kostar cirka 300 kronor/månaden och cirka 500kronor/månaden för en garageplats. För tillfället är det kö till samtliga parkering- & garageplatser (2019-06-27).

Adressen Persgatan 6B är befogad boendeparkering inom område "Ö".

KABEL-TV/BREDBAND:

Föreningen har ett avtal med Telenor, detta avtal innefattar TV, telefoni och 100 Mbit bredband. För samtliga medlemmar är en avgift samt 250kr obligatorisk kostnad och inkluderad i avgiften.

-ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT:

Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

GJORDA RENOVERINGAR:

Under 2016 tog föreningen fram en underhållsplan. Några av de större renoveringar som föreningen utfört är:

1972 Fasadbeklädnad av gatufasad med gult stavtegel.

1979 Genomgick fastigheten en rejäl upprustning. Fasaden ersattes med plåtfasad och lägenheter slogs ihop till större. Vindar gjordes om till etagelägenheter. Samma år fick samtliga lägenheter nya eldragningar och det utfördes även stamrörsrenovering. 

2000 En av tvättstugorna renoverades.

2006 Samtliga V/A-stammar i kök och badrum spolades.

2007 Byte av maskinerna i den stora tvättstugan ägderum.

2008 Totalrenoverades balkonger, trapphus målades om och nya entrédörrar och passersystem installerades i fastigheten även. Dessutom tvättades fasad, iordningställdes gården och husgrunden putsades, reparerades och målades. Avrinningsplåtar monterades även detta år.

2008-2009 Fastigheten energideklarerades.

2008-2010 I samtliga lägenheter installerades nya spisfläktar, nya tilluftsventiler med backventil, frånluftsdon med fuktsensor i badrum installerades även samt nya fläktar på tak som är tryck- och temperaturstyrda.

2009 Infodringar byttes där behov fanns i nedre delen av samlingsledningar och avloppsstammar. Den lilla tvättstugan totalrenoverades även detta år och avstängningsventiler samt pump till uppvärmningssystem byttes ut. Under samma år renoverades även ett av badrummen i en av hyresrätterna.

2010 En OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.

2011 Utfördes kontroll, filmning och spolning av dagvatten- och dräneringsledningar. Cykelförvaring byggdes på gården och det sattes upp ett mindre skärmtak vid ingångarna till Persgatan 6 och Bielkegatan.

2012 Installerades det grindar.

2013/2014 Filmades stamledningen i hela huset och några serviser inför framtida renoveringar.

2014 Byttes fönster till treglasfönster samtidigt renoverades och isolerades tak.

2016 Renoverades en av tvättstugorna och trappnosarna i flera uppgångar byttes ut.

2016-2017 Mindre underhållsåtgärder/renoveringar genomfördes kontinuerligt. Föreningen undersökte också om det fanns behov av undehåll/renovering av innergården.

2017 Ommålning av garagedörrar genomfördes och förberedelse inför ombyggnad av innergård genom skissförslag av arkitekt genomfördes. Nytt bredbandsavtal slöts samt cykelinvetering. Fortsatt arbete med att byta ut trappnosar.

2018 En OVK-besiktning genomfördes med icke godkänt resultat.

2019 Avstängningskranar byttes i samtliga trappuppgångar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR:

I dagsläget pågår en renovering av innergården som innefattar markarbeten och rivning samt återställande av gårdsmurarna. Renoveringen är indelad i två etapper, där den första etappen som pågår just nu beräknas vara färdig till sommaren. Andra etappen planeras att pågå fram till efter sommaren. Inga vidare beslut tagna i nuläget (2019-06-27).

Föreningen har rensat ventilationskanaler, utfört justeringar och tagit bort styrenheter i lägenheterna efter icke godkänd OVK-besiktning 2018. Till hösten kommer fortsatt arbete med att åtgärda felaktiga fläktar och ställa in fläktarna på taket för att få ett godkännande. Inga vidare beslut tagna i nuläget (2019-06-27).

Enligt underhållsplanen planerar föreningen att under 2021 genomföra invändiga arbeten i form av ommålning i trapphusen. Under 2022 planeras det också utvändigt arbete som innefattar fasader, portar, entrédörrar och belysning. Inga vidare beslut tagna i nuläget(2019-06-27).

EKONOMI:

Föreningen har inga avgiftsförändringar beslutade (2019-06-27). 

Övrigt

 • Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Boendekostnads­kalkyl

  Kontakta mäklaren för en personlig boendekostnadskalkyl.
 • Budgivning

  Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.

Varför har vi så nöjda kunder?

Vi ligger alltid i topp i Svenskt Kvalitetsindex kund­undersökningar. Dessutom har vi en hel drös med nöjda referenskunder. Vill du veta hur vi går till väga?

Så förmedlar vi din bostad