Skärgårdsboende med stora möjligheter

 • Boendeform
  Parhus
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  2005
 • Rum
  4 rum
 • Boarea
  84 m²
 • Biarea
  10 m²
 • Avgift
  4 622 kr/mån
  inkl. I avgiften ingår kallvatten, sophämtning, ekonomisk och teknisk förvaltning, grundutbud TV.
 • Pris
  1 495 000 kr eller högstbjudande Lånelöfte

Fin delvis renoverad bostad med uthyrningsdel och mysig uteplats mot bergsida. Här bor man antingen på 84 luftiga kvadratmeter med 4 rum och två badrum, eller så ser man det som två bostäder och hyr ut den ena. Allt är nästan förberett för det och då blir den ena delen en 2:a med öppen planlösning och det andra en 1:a med kök. Den mindre delen har eget badrum, braskamin och egen entré med förrådsdel. Perfekt också för generationsboende eller som ett prisvärt sommarhus. Bostaden ligger i ett lugnt och populärt område med en närhet till bageri, livsmedelsaffär och restaurang. Ångbåtsbryggan går man till på några minuter, och Femsundsvikens härliga badstrand ligger inom promenadavstånd.

Mäklare

Ansvarig mäklare Björn Westerberg

Reg. Fastighetsmäklare & Marknadsekonom
Björn Westerberg

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • Kök med bardisk
 • Kök med bardisk

  Kök med bardisk

 • Ca 10 min promenad till Femsundsvikens badplats

  Ca 10 min promenad till Femsundsvikens badplats

 • Ca 15 min promenad till badplats vid fjärden

  Ca 15 min promenad till badplats vid fjärden

 • Åretrunt butiken

  Åretrunt butiken

 • Brf Ingmarsöbyn

  Brf Ingmarsöbyn

 • Restaurang Bageriet

  Restaurang Bageriet

 • Gästhamnen och bensinstationen

  Gästhamnen och bensinstationen

 • Brandförsvaret

  Brandförsvaret

Planritning

 • viss avvikelse kan förekomma

  viss avvikelse kan förekomma

Fakta

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Femsundsvägen 19A. Här bor man i äkta skärgårdsmiljö bland både sommargäster och permanentboende vilket ger en genuin känsla av skärgården. Bostaden är från början två stycken 2:or som har påbörjat förvandlingen till en fyra med öppen planlösning. Nu finns möjligheten att själv utforma bostadens framtid, vill man bo själv i en 4:a eller vill man kunna hyra ut en del och bo billigt i den andra delen, eller varför inte som ett generationsboende. Den renoverade delen har fått ett nytt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet och ett större sovrum, den andra delen har fått ett rum med braskamin och för tillfället ett nerplockat kök. Båda har egna ingångar, förråd samt badrum. 
Ingmarsö är en populär och levande ö med såväl fastboende som sommarboende. Här finns affär, bageri, krog, gästhamn, förskola, jordbruk och industri. Runt hörnet från bostaden ligger populära Bageriet, och är du trädgårdsintresserad så ligger blomsterhandeln tvärs över vägen med både jord, blommor och buskar, ett riktigt paradis inom räckhåll.

Interiör

Köket byggdes om 2018 med ny köksinredning samt nya vitvaror, ny diskmaskin installerades 2022. År 2019 installerades gjutjärnskaminen i allrummet. Sovrummet och vardagsrummet renoverades 2021 med nya golv, tapeter och nya oljefyllda element samt att en ny luft/luftvärmepump installerades.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Österåker
Ort Ingmarsö
Område Ingmarsö
Adress Femsundsvägen 19A
130 25 Ingmarsö
Lägenhetsnr BRF 15+16
Lägenhetsnr LM Femsundsvägen 19A
Boarea (BOA) 84 m² (enligt Föreningens information)
Biarea (BIA) 10 m² (enligt Föreningens information)
Antal rum 4
Uteplats

Altan

Förråd

Bod

Andel i föreningen

10.94%

Andel av månadsavgift

13.74%

Andel av BRF netto­skuldsättning 107 585 kr
Enligt senaste årsredovisnigen
Överlåtelse­avgift 1 208 kr (betalas av köparen)
Pantsättnings­avgift 483 kr
Månadsavgift 4 622 kr/mån
Ingår i avgiften

I avgiften ingår kallvatten, sophämtning, ekonomisk och teknisk förvaltning, grundutbud TV.

Pris 1 495 000 kr (eller högstbjudande)
Tillträde

Efter överenskommelse

Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas

Parkering

Information

Parkering går att ordna intill bostaden.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 2
Hushållsel 1 666 kr/mån
Hemförsäkring 207 kr/mån
Fiber (Fast kostnad) 180 kr/mån
Summa driftkostnad 2 053 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Enligt säljarens uppgifter

Energideklaration

Status Energideklaration ej utförd

Byggnad

Byggår 2005
Hiss Nej
Allmän information

Ingmarsöbyns bostadsrättsförening började som enkla bostäder för uthyrning. Några för åretruntboende på ön och några för sommargäster.
Bostadsrättsföreningen bildades 2008 då man köpte loss bostäderna från det tidigare hyresbolaget. Från att alla hus i början sett ganska lika ut, har det under årens lopp lagts till altaner och annat som ger varje hus ett unikt utseende. Totalt finns det 14 lägenheter fördelade på 4 lägenheter om nominellt 4 rum & kök, 2 lägenheter om 3 rum & kök och 8 lägenheter om 2 rum & kök. Föreningen har 11 medlemmar och 3 hyresgäster.
Byggnaderna är småhusenheter i trä uppförda på torpargrund. Direktverkande el samt i de flesta lägenheter luftvärmepump. Varmvattenberedare, en per lägenhet, vilka är ägarens ansvar.

Byggnad

1 plans brf parhus

Värme- och ventilations­anläggning

Direkt el, luft/luftvärmepump och kamin
Självdrag

Övriga utrymmen i föreningen

Till fastigheterna finns en bokningsbar tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och en mangel.

Förening

Namn Brf Ingmarsöbyn
Grundad 2008
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Övrig information

Alla uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.
Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Ingmarsö

I Stockholms mellersta skärgård ligger Ingmarsö, som är en levande skärgårdsö med runt 180 bofasta (inkl grannöarna Äpplarö, Husarö, Särsö och Finnhamn) men mångdubbelt fler vistas här under turistsäsongen. Ön är någon mil lång, och tvärsöver ön är det ett par kilometer där den är som bredast. Det är gångavstånd till det mesta på ön, och grusvägarna genom det vackra skärgårdslandskapet är trevliga för en promenad eller en cykeltur. På Ingmarsö finns flertalet företag såsom båtmack, båtvarv, jordbruk, Ingmarsö Krog, bageri med pizza och uteservering, Coop butik med öppet året runt och ombud för post, apotek och systembolag. Waxholmsbolagets båtar trafikerar Ingmarsö året om, sommarhalvåret går även Cinderellabåtarna till Södra Ingmarsö. Från Södra Ingmarsö brygga tar promenaden på grusade vägar till Femsundsvägen ca 10 minuter, från Ingmarsö Norra Brygga cirka 14 minuter. Här finns också gott om mysiga genvägar på upptrampade naturstigar genom skog och mark.

Kommunikationer

Det finns flera sätt att ta sig till Ingmarsö. Reguljära skärgårdsbåtar går alla dagar året runt. Du kan som regel stiga ombord i Åsättra på Ljusterö, Stockholm eller Vaxholm och resa till Ingmarsö.

Till bryggan på norra Ingmarsö går reguljära turer från Åsättra på Ljusterö, som är Ingmarsös replipunkt, där man också kan parkera bilen. De flesta turer ansluter till buss 626 från Danderyds Sjukhus. Reguljära turer från stan går också till norra bryggan under högsäsong och under vår och höst.

Det går även att ta sig till Ingmarsö med taxibåt från Åsättra på Ljusterö eller Boda på Värmdö. Åker du med egen båt finns en gästhamn vid södra Ingmarsö.

Många ser båtresan genom den vackra skärgården som en del av upplevelsen. Båtarna är bekväma och har kafé. Biljett köper du ombord, och den ska du lämna när du stiger av. Under lågsäsong kan du resa med Waxholmsbolaget med SL:s periodbiljetter som gäller för 30 dagar eller längre. För mer information se  www.waxholmsbolaget.se. Under högsäsong går så pass många turer att du hinner med ett besök på Ingmarsö under dagen.