Välkomna till Erik Dahlbergsgatan 38
Såld

Karismatiskt parhus med mysig trädgård och trädäck i söderläge!

 • Boendeform
  Småhus
 • Byggår
  1908 (enligt ägarna)
 • Rum
  4 rum
 • Boarea
  100 m²
 • Biarea
  20 m²
 • Tomtareal/mark
  573 m²

Välkommen till denna idylliska pärla av ett charmigt parhus! Här väntar drömmen om ett unikt hem med insynsskyddad trädgård och ett vackert gårdshus! Med sin originella karaktär och finurliga lösningar har du allt du behöver i form av funktionalitet men även av harmoni. Ett härligt formsytt trädäck i söderläge med insynsskyddande häck erbjuder plats för utomhusmöblemang och grillen - en äkta oas för avkoppling och sociala stunder där du kan njuta av solen från morgon till kväll!

På andra sidan huset ligger en trivsam och lagom stor trädgård med gräsmatta och inramande häck. Stensatta ytor mellan boningshus och gårdshus erbjuder plats för utomhusmöblemang - en mysig plats för fikastunderna! Det charmiga gårdshuset som ligger mitt emot boningshuset är en perfekt plats för den som vill ha ett egen kreativt utrymme, ett hobbyrum/ateljé eller kanske en mysig gäststuga. Möjligheterna är oändliga!

Från innergården når vi bostadens entré och här välkomnas vi direkt av en hemtrevlig känsla i hallen som ligger i öppen planlösning med kök och matplats! Ett lantligt kök i vinkel med köksö i mitten erbjuder en trevlig plats för matlagning och sociala stunder med vänner och familj! Intill köket ryms plats för matbord framför ett fönster som vetter ut mot innergården.

Från köket når vi ett charmigt allrum med en helt unik platsbyggd bokhylla. Ett rustikt plankgolv ligger genomgående från köket och vidare in i allrummet. Här ryms plats för soffa och soffbord. Som pricken över i:et står här även en rejäl täljstenskamin som kan skänka go värme under vintermånaderna. Från allrummets altandörr når vi det fina trädäcket i söderläge. I anslutning till allrummen når vi ett badrum i fräck retrodesign med schackrutigt golv och badkar med tassar! Här ryms även plats för torktumlare och tvättmaskin.

På övre plan når vi ett avlångt allrum med två stora takfönster som vetter ut mot innergården. Häftiga originaltegelväggar har plockats fram vilket skapar en unik och mysig atmosfär! Längs ovanvåningens södra sida når vi två praktiska sovrum varav det ena är utrustat med egen toalett.

Parhuset ligger på trevligt läge med ett charmigt koloniområde strax söder om bostaden på andra sidan Erik Dahlbergsgatan. Från bostaden har man gångavstånd en bit västerut ner till havet och stranden, samt närhet till Ystads centrala delar och gågatans utbud av restauranger, caféer och butiker. Strax norrut ligger Edvinshems grundskola. Bostaden är det perfekta hemmet för den som söker en unik bostad med karaktär och vill leva en harmonisk livsstil! Välkommen att bli ny ägare av detta originella och charmiga parhus i Ystad!

Slutpris 2 660 000 kr

Mäklare

Ansvarig mäklare Johan Malmkvist

Fastighetsmäklare
Johan Malmkvist
4,9 / 5 108 omdömen från Hittamäklare
Hej, Mitt namn är Johan Malmqvist och jag har varit verksam inom ERA sedan 2016. Jag har bott i Ystad i ca 15 års tid och känner till Ystad och dess olika bostadsområden mycket väl. Mina rötter är från Sjöbo där jag även har god kännedom om bostadsmarknaden. Jag har bra personliga nätverk inom båda kommunerna och mitt mål är att verka för goda affärer i och över kommungränserna. Jag siktar alltid efter att erbjuda goda tjänster anpassade efter behov och en trygg bostadsaffär med nöjda återkommande kunder!  https://www.hittamaklare.se/johan.malmkvist
Läs mer

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • Välkomna till Erik Dahlbergsgatan 38

  Välkomna till Erik Dahlbergsgatan 38

 • Gammal fasadritning

  Gammal fasadritning

 • Infart med plats för bilar

  Infart med plats för bilar

 • Välkomna in till en lummig trädgård!

  Välkomna in till en lummig trädgård!

 • Innergård med stensatta ytor

  Innergård med stensatta ytor

 • En härlig plats under soliga dagar!

  En härlig plats under soliga dagar!

Fakta

Generell information

Län Skåne
Kommun Ystad
Ort Ystad
Område Edvinshem
Adress Erik Dahlbergsgatan 38
27151 Ystad
Slutpris 2 660 000 kr
Kontraktsdatum 2023-09-01
Boarea (BOA) 100 m²
Biarea (BIA) 20 m²
Tomtareal/mark 573 m²
Antal rum 4 (varav 2 sovrum)

Karta