Hörntomt nu till salu!

Tomt i Klondyke!

 • Boendeform
  Arrendetomt
 • Upplåtelseform
  Arrende
 • Tomtareal/mark
  385 m²
 • Pris
  545 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Nu kommer en unik möjlighet att förvärva en av Klondykes arrendetomter med pågående avstyckning!

Här finns chansen att skapa sin egen idyll på en tomt om ca 385 kvm i den populära Klondykes Koloniförening. Med positivt planbesked och endast gemensamma kostnader för avstyckning samt för anslutning till kommunalt V/A samt el och fiber, är detta en mycket god chans att förvärva denna naturnära tomt att skapa sin egen lilla oas på.

Just nu pågår en lantmäteriförrättning för att stycka av tomten och ärendet förväntas vara klart under andra halvan av 2024. En detaljplan för området planeras och beräknas också vara klart någon gång nästa år.

Mäklare

Ansvarig mäklare Jesper Nilsson

Fastighetsmäklare/​Delägare
Jesper Nilsson

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • Hörntomt nu till salu!
 • Ekorrvägen 2

Fakta

Beskrivning

Avgifter som tillkommer

VA finns i tomtgräns, anslutningsavgift tillkommer.

El och fiber finns i gatan, beställs via Ystads Energi.

Krav för att bli godkänd köpare

Som grundläggande krav för medlemskap krävs att personen är bosatt och skriven i Ystads kommun, att personen är villig att följa föreningens stadgar och beslut samt att personen har ekonomiska möjligheter att betala de kostnader som normalt förknippas med att arrendera, sköta och underhålla en djurkoloni.

Om föreningen

Djurkoloniföreningen Klondyke har sina rötter i två olika föreningar. Fågelföreningen bildades på 1920 talet och djurkololonin Klondyke bildades senare. I slutet av 1960 talet beslöt kommunen att djurkolonin skulle flytta till den plats där vi finns idag. Det var dock inte förrän 8 år senare som flytten verkligen blev av och då slogs de två föreningarna ihop.

Djurkoloniföreningen Klondyke förvaltar djurkoloniområdet Klondyke i Ystads kommun. Föreningens ändamål är att i Ystad upplåtas mindre lotter för djurkolonier till medlemmarna, samt bevaka och främja medlemmarnas intressen. Djurhållning är inte obligatoriskt men möjligheten finns.

Djurhållningen står under kommunens kontroll och det är inte tillåtet att ha vilka djur som helst inom området. Mer information finns i stadgarna.

Föreningen främste uppgift är att förvalta området och de gemensamhetsanläggningar samt se till att gällande regler följs för bland annat djurhållning, arrende och ordningsregler.

Om boendet

Fastighets­beteckning YSTAD ÖJA 1:10, Kolonilott 74
Upplåtelseform Arrende
Län Skåne
Kommun Ystad
Ort Ystad
Område Ystad Sandskog (Klondyke)
Adress Ekorrvägen 2
27139 Ystad
Tomtbeskrivning

Tomtstorleken är cirkauppgifter. Är det av väsentlig betydelse för köparen uppmannas man att göra en uppmätning.

Tomtareal/mark 385 m² (enligt Föreningen)
Totalareal 385 m²
Taxeringsvärde byggnad 0 kr
Taxeringsvärde mark 596 000 kr
Summa taxeringsvärde 596 000 kr
Pris 545 000 kr (Högstbjudande)
Tillträde

Senast 3 månader efter kontrakt.

Driftkostnad

Fastighetsskatt/-avgift 0 kr/år

Samfällighet, servitut etc.

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1983-10-07, Senast ändrad: 2023-01-25)

Övrigt

Övrig information

Djurkoloniföreningen Klondyke säljer nu sin egna tomt där deras klubbstuga står idag. Klubbstugan kommer flyttas inom kort till en annan tomt i området.

Föreningen flyttade till dagens Klondyke för 40 år sedan. Från början arrenderade man området av kommunen men köpte sedan loss fastigheten under 2020.
Föreningen har begärt en ändring av detaljplanen och fått positivt förhandsbesked. I en ny detaljplan kan området styckas upp så att de 66 arrendetomterna blir enskilda fastigheter som kan friköpas av medlemmarna.
Lantmäteriförrättning pågar nu och man beräknar det ska vara klart under 2024. Avstyckningskostnaden kommer sedan delas på alla medlemmar.

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.

Karta