Välkommen till en lantlig idyll i Snårestad!
Kommande försäljning

Vacker villa med trädgårdsdröm i Snårestad

 • Boendeform
  Villa
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Byggår
  1937
 • Rum
  6 rum
 • Boarea
  150 m²
 • Biarea
  30 m²
 • Tomtareal/mark
  2 150 m²
 • Pris
  3 795 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Mellan fälten i mysiga Snårestad, med havet och Mossbystrand förbi kullarna, ligger denna välskötta 1 ½ plans villa med garage, en fantastisk anlagd trädgård, och en mängd extra byggnader som ger dig alla möjligheter att njuta av det härliga trädgårdslivet till fullo. Med sina 150 kvm och 3 sovrum, med möjlighet till 4, bor man här bekvämt med den stora familjen, eller med gott om utrymme för familj och gäster. Närhet till havet ger dig möjlighet att njuta av härliga strandpromenader och dopp. Samtidigt är det enkelt att ta sig till Ystad med butiker, restauranger och andra bekvämligheter på bara 10 minuter. Till större städer som Malmö och Köpenhamn tar man sig enkelt genom att pendla med tåget från Svarte. Här kan du uppfylla dina trädgårdsdrömmar, bjuda in till storslagna festligheter, vara nära naturen och havet, och samtidigt enkelt komma till större städer med både bil och tåg. Missa inte chansen att förvärva denna pärla, en plats att skapa minnen som varar livet ut - välkommen på visning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Matilda Kristoffersson

Fastighetsmäklare,Civ.Ek.
Matilda Kristoffersson

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • Välkommen till en lantlig idyll i Snårestad!
 • Den utgrävda uteplatsen med sina putsade murar och tegelgolv för tankarna till medelhavet
 • En trädgård som är fylld av otaliga rum och vackra vyer
 • Mellan fälten ligger mysiga Snårestads by
 • Välkommen in i ett hem att bli förälskad i
 • Välkommen till en lantlig idyll i Snårestad!

  Välkommen till en lantlig idyll i Snårestad!

 • Den utgrävda uteplatsen med sina putsade murar och tegelgolv för tankarna till medelhavet

  Den utgrävda uteplatsen med sina putsade murar och tegelgolv för tankarna till medelhavet

 • En trädgård som är fylld av otaliga rum och vackra vyer

  En trädgård som är fylld av otaliga rum och vackra vyer

 • Mellan fälten ligger mysiga Snårestads by

  Mellan fälten ligger mysiga Snårestads by

 • Välkommen in i ett hem att bli förälskad i

  Välkommen in i ett hem att bli förälskad i

 • Gedigna och lyxiga materialval

  Gedigna och lyxiga materialval

 • En matlagningsälskares dröm

  En matlagningsälskares dröm

 • De stora fönsterna i köket bjuder in trädgården på ett trevligt sätt

  De stora fönsterna i köket bjuder in trädgården på ett trevligt sätt

 • Härligt ljusflöde mellan kök och vardagsrum

  Härligt ljusflöde mellan kök och vardagsrum

 • Den vackra kaminen skapar både mysig stämning och värmer effektivt på kallare dagar

  Den vackra kaminen skapar både mysig stämning och värmer effektivt på kallare dagar

 • Härligt öppen planlösning

  Härligt öppen planlösning

 • Det helkaklade badrummet med dusch, handdukstork och bekväm golvvärme

  Det helkaklade badrummet med dusch, handdukstork och bekväm golvvärme

 • Sovrummet på nedre plan har underbar utsikt över trädgården

  Sovrummet på nedre plan har underbar utsikt över trädgården

 • De mjuka brädgolven ger en härligt inbjudande känsla till rummen

  De mjuka brädgolven ger en härligt inbjudande känsla till rummen

 • Balkongen ger ytterligare en plats att njuta av frisk luft och trädgårdens vyer

  Balkongen ger ytterligare en plats att njuta av frisk luft och trädgårdens vyer

 • Det lilla gästhuset med sovplats, pentry och ett badrum med dusch och wc är en perfekt plats att kunna ta emot övernattsgäster

  Det lilla gästhuset med sovplats, pentry och ett badrum med dusch och wc är en perfekt plats att kunna ta emot övernattsgäster

 • Rymlig uppfart och garage, samt laddningspåle för elbil skapar en ideal kombination

  Rymlig uppfart och garage, samt laddningspåle för elbil skapar en ideal kombination

 • Porlandet från den lilla dammen skapar ett härligt lugn

  Porlandet från den lilla dammen skapar ett härligt lugn

 • Varje hörn av denna genomtänkta trädgård bjuder in till något nytt

  Varje hörn av denna genomtänkta trädgård bjuder in till något nytt

 • Växthuset är en riktig pärla med sitt tegelgolv och antika fönster. Den antika köpmansdisken har en gång stått i en godisaffär innan den landa här

  Växthuset är en riktig pärla med sitt tegelgolv och antika fönster. Den antika köpmansdisken har en gång stått i en godisaffär innan den landa här

 • Medelhavskänsla och härlig rörelse mellan de olika nivåerna

  Medelhavskänsla och härlig rörelse mellan de olika nivåerna

 • Den lilla stugan är ytterligare en plats att umgås och njuta

  Den lilla stugan är ytterligare en plats att umgås och njuta

 • En plats för avkoppling och härligt umgänge

  En plats för avkoppling och härligt umgänge

 • Tegelpannor i mönster "ruter ess" från ett av de gamla tegelbruken på Ven

  Tegelpannor i mönster "ruter ess" från ett av de gamla tegelbruken på Ven

 • Frukträd på husets framsida

  Frukträd på husets framsida

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall (Bottenvåning)

När du kliver in i villans rymliga hall möts du av en generös yta och möjlighet att hänga av dig jackor och skor. Hallen kopplar samman rummen på nedre plan på ett naturligt sätt och skapar en trevlig länk mellan rummen. Det klinkerbelagda golvet är både snyggt och praktiskt när man bekvämt tar sig mellan inne och den magiska trädgården ute.

Badrum (Bottenvåning)

Från hallen får du även tillgång till ett helkaklat badrum som är inrett med dusch, wc och kommod. Här finns även golvvärme för extra komfort.

Kök (Bottenvåning)

Det stora och stilrena köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet och matplatsen, vilket skapar en inbjudande och social atmosfär. Här umgås man gärna med ett glas vin i handen samtidigt som goda middagar förbereds - kanske med grönsaker från den egna odlingen i trädgården? De eleganta och generösa bänkskivorna i granit ger gott om arbetsyta och en exklusiv känsla till hela köket, och det handslagna tegelgolvet ger en rustik karaktär till rummet. I köket finns all utrustning med keramisk häll, snygg frihängande fläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn, kyl samt diskmaskin.

Vardagsrum (Bottenvåning)

Vidare in i vardagsrummet, som med sina mjuka brädgolv och vackra murade kamin ger en inbjudande och varm atmosfär. Här kan man både skapa matplats och en mysig plats att dra sig tillbaka på efter en lång dag, eller sitta ner tillsammans med vänner och familj, med utsikt över de gamla fruktträden och Snårestads vackra kyrka förbi den uppvuxna häcken.

Sovrum (Bottenvåning)

I andra änden av huset, ligger även ett mysigt ett sovrum. Fönster i två väderstreck ger härligt ljus till rummet och ramar vackert in vyerna från trädgården utanför. Med ytterligare två sovrum på ovanvåningen kan detta rum också med fördel utnyttjas efter dina egna behov: ett hemmakontor, där du kan arbeta ostört och fokuserat, eller kanske du drömmer om att ha ett hobbyrum där du kan utforska din passion för konst, hantverk eller musik? Detta mångsidiga rum har flera möjligheter!

Källare / Tvättstuga / Bastu (Källare)

Från denna del av huset tar vi oss även ner i källaren med tvättstuga, bastu och en liten relaxavdelning. Tack vare klinker på golvet känns rummen stilrena och blir lättstädade. Här finns även utrymme för förråd och förvaring.

Sovrum (Ovanvåning)

På ovanvåningen finns två sovrum, ett allrum som även skulle användas som sovrum, samt en praktisk klädkammare. Båda sovrummen är härligt generösa i storlek och brädgolven på övervåningen harmoniserar vackert med resten av huset och ger en enhetlig känsla. Ett av sovrummen har även en balkong där du kan njuta av frisk luft och vacker utsikt.

Allrum (Ovanvåning)

På ovanvåningen finns ett allrum som med fördel kan inredas som ytterligare ett sovrum om så önskas. Eller så behåller man detta rum som en härlig plats att dra sig tillbaka på och koppla av med en bok eller en film tillsammans med familj och vänner.

Badrum (Ovanvåning)

Det är helkaklade badrummet med sitt takfönster som bjuder in extra ljus och rymd till rummet, är inrett med en wc samt handfat. Tidigare fanns här även ett badkar, vilket ger möjlighet att återigen installera ett badkar där man kan njuta av ett avkopplande bad under takfönstret.

Trädgård

Den utgrävda uteplatsen med murade och putsade väggar ger en härlig medelhavskänsla. Detta är en perfekt plats att njuta av en god middag och dryck tillsammans med familj och vänner, eller bara ta koppen med morgonkaffe i all sin enkelhet.

Bredvid står det charmiga växthuset som byggts ihop av klassiska fönster. Under åren har här odlats pelargoner och även hållits pelargonutställning, odlats grönsaker och varit en härlig plats att njuta av under vår, sommar och höst. Här kan den odlingsintresserade leva ut, och odla sina egna grönsaker och blommor året om. Inte förvånande är heller att denna trädgård varit fotograferad för trädgårdsböcker genom åren.

Upp en nivå i trädgården finns pergolan som med sina klättrande vinrankor för tankarna till södra Europa. Här är ytterligare en härligt skyddad plats att njuta av sommardagar och kvällar i gott sällskap. Vidare uppåt, i det inglasade uterummet, har många sociala tillställningar tagit plats efter att solen gått ner förbi kullarna.

I det östra hörnet av trädgården finner du en charmig, murad stuga med tegelpannor från ett av de gamla tegelbruken i Ven. De unika ruter ess-mönstren ger en tidlös elegans till byggnaden, medan handkapade tegelplattor på golvet skapar en rustik atmosfär.

I trädgården finns också en liten damm som förhöjer den naturliga skönheten och ger en rogivande atmosfär. I söderläge hittar du odlingslådorna och de gamla fruktträden som bjuder på en härlig skörd varje säsong.

Om boendet

Fastighets­beteckning YSTAD SNÅRESTAD 32:27
Upplåtelseform Friköpt
Län Skåne
Kommun Ystad
Ort Ystad
Område Snårestad
Adress Snårestad bygata 119
27193 Ystad
Boarea (BOA) 150 m² (enligt Lantmäteriet)
Biarea (BIA) 30 m² (enligt Lantmäteriet)
Tomtareal/mark 2150 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 2 150 m²
Antal rum 6 (varav 3-4 sovrum)
Taxeringskod 220
Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår 2021
Värdeår 1973
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 1 576 000 kr
Taxeringsvärde mark 580 000 kr
Summa taxeringsvärde 2 156 000 kr
Pris 3 795 000 kr (Högstbjudande)
Tillträde

Enligt överenskommelse

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 2
Årlig elförbrukning 15 000 kWh/år
El 39 931 kr/år
Sotning av skorsten 663 kr/år
Vatten & avlopp 8 500 kr/år
Renhållning 1 240 kr/år
Försäkrings­kostnad 6 000 kr/år
Summa driftkostnad 56 334 kr/år
Beskrivning av kostnader

Elkostnaden (exklusive elnätskostnad, moms och elskatt) är beräknad på schablon om 1,75 kr/kWh

Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år

Byggnad

Byggår 1937
Om-/tillbyggnadsår 1999
Grund Källare, krypgrund
Stomme Tegel/sten
Bjälklag Trä
Fasadtyp Puts
Utvändiga plåtarbeten Plåt
Fönster 3-glasfönster
Taktyp/​takbeklädnad Tegelpannor
Skorstenstyp Murad skorsten
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Typ av uppvärmning Värmepump luft-vatten
Ålder på värmeanläggning 2009/2010
Typ av ventilation Självdrag
TV/Internet

Fiber via Teleservice.

Parkering

Uppfart med plats för två bilar, samt ett garage. Utrustat med laddare för elbil.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2023-09-01
Energiklass Energiklass D
Specifik energianvändning 50 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 98 kWh/m²

Samfällighet, servitut etc.

Samfällighet

YSTAD SNÅRESTAD S:9

Samfällighet

YSTAD SNÅRESTAD S:10

Samfällighet

YSTAD SNÅRESTAD S:1

Inteckningar

Inteckningar 5
Totalt belopp 525 000 kr

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta