Mysig villa med stor trädgård i Källesjö

 • Boendeform
  Villa
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Byggår
  1909
 • Rum
  6 rum
 • Boarea
  174 m²
 • Tomtareal/mark
  1 281 m²
 • Pris
  4 195 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Välkommen till denna mycket välskötta och smakfulla villa på lugn gata i gamla Källesjö. Här finns allt man kan önska! Hela huset har blivit genomgående uppdaterat och renoverat med två helkaklade badrum, stort kök med härligt öppen planlösning som ansluter till en stor matplats, tre sovrum, med möjlighet att skapa ett fjärde och en fantastisk ovanvåning med öppet till nock och synliga takbjälkar. Uppvärmningen med fjärrvärme som installerades 2022 ger en extra trygghet i vardagen. Trädgården är vackert anlagd, här finns ett stort trädäck, en stenlagd uteplats under tak, samt två större förråd med massor av möjligheter. Den stora carporten med plats för två bilar och laddare för elbil erbjuder extra komfort i vardagen. I Källesjö bor du idealt med närhet till E65 mot Malmö och på bekvämt avstånd till Ystad centrum som nås via cykel på bara 10 min.

Välkommen på visning

Lördag

Bokning sker vi vår hemsida - välkomna på visning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Matilda Kristoffersson

Fastighetsmäklare,Civ.Ek.
Matilda Kristoffersson

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall/Groventré (Entréplan)

Vi välkomnas in i bostaden via den stora hallen som är praktiskt utrustad med garderober längs båda väggarna som erbjuder massvis av förvaring och gör det enkelt att hålla det organiserat och snyggt. Här ligger också golvvärme som skapar extra komfort och som löper vidare till köket och det stora sovrummet på nedre plan.

Kök (Entréplan)

Vidare genom hallen välkomnas vi in i det ljusa och hemtrevliga köket. Köket, som totalrenoverades 2018, är smakfullt designat i en klassisk och lantlig stil med gedigen bänkskiva i ek, ljusa luckor och ett stort fönster framför vasken. Med inbyggd separata kyl och frys, ugn och mikrovågsugn, keramisk häll och diskmaskin, finns är allt för att kunna laga härliga middagar. Den lilla frukostbaren blir en mysig plats att ta en kopp kaffe och bjuder in till socialt umgänge med ett glas vin under matlagningen. Köket sluter även an till en stor matplats som ringas in av fönster i två väderstreck. Här står även en kamin som på ett bra och mysigt sätt kompletterar uppvärmningen.

Hall/Entré (Entréplan)

Husets andra hall och entré binder samman matplatsen med allrummet och det lilla sovrummet på nedre plan. Entrén har ett stort fönsterparti som skänker ljus och har plats att hänga av jackor och skor till vardags eller för gäster.

Allrum (Entréplan)

På nedre plan finns även ett mysigt allrum som idag används som vardagsrum men som också med fördelas kan inredas som ett extra sovrum. Här sitter man lugnt och skönt lite avskilt från resten av rummen och njuter av en bra film eller bara umgås med vänner och familj.

Badrum/Tvättstuga (Entréplan)

På nedre plan finns två badrum. Det större badrummet, med ingång från groventrén har en tvättstugedel med tvättmaskin och torktumlare, samt en dusch, wc och kommod. Badrummet, som renoverades 2003, är helkaklat med kakel och klinkers i harmoniska jordnära färger.

Sovrum (Entréplan)

På nedre plan finns idag två sovrum. Det stora sovrummet på nedre plan har fönsterpartier i två väderstreck och dubbeldörrar som slår upp mot det stora trädäcket där man kan slå sig ner och njuta av den vackra trädgården. Här finns även garderober med gott om förvaringsutrymme. Det andra sovrummet är ett mysigt krypin som har två rumsdelar vilket gör det praktiskt att skapa en sovrumsdel och en del för skrivbord eller leksaker.

Badrum (Entréplan)

Bostadens andra badrum är renoverat 2018 och helkaklat med fräscht vitt kakel på väggarna och en snygg mörk klinker på golvet. Här finns både wc, handfat och dusch vilket gör det enkelt att ackommodera hela familjens behov.

Allrum (Ovanvåning)

Via den svängda trappan tar vi oss upp till den härliga öppna ovanvåningen. Här möts vi av ett stort allrum med öppet upp till nock, synliga bjälkar och ett charmigt brädgolv. Den vackra gjutjärnskaminen skapar extra mysfaktor. Här har man ett stort utrymme att umgås och mysiga hörn att slå sig ner med en bok.

Sovrum (Ovanvåning)

På det övre planet finns även ett stort sovrum med härligt generösa fönsterpartier som blickar ut mot den grönskande trädgården. En fantastisk plats att komma till ro på i dagens slut med gott om plats för både en dubbelsäng och förvaring och kanske ett litet hemmakontor?

Om boendet

Fastighets­beteckning YSTAD GODTEMPLAREN 4
Upplåtelseform Friköpt
Län Skåne
Kommun Ystad
Ort Ystad
Område Källesjö
Adress Sme Lindgrens väg 6
27157 Ystad
Boarea (BOA) 174 m² (enligt Säljaren)
Boarea­beskrivning

Det finns olika uppgifter om bostadens area. Den taxerade boarean är 147 kvm. Enligt säljarens uppgifter är boarean 174 kvm (27 kvm tillkom vid tillbyggnad). Om bostadens area är av särskild betydelse rekommenderas köparen att göra en egen areauppmätning.

Tomtareal/mark 1281 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 1 281 m²
Antal rum 6 (varav 3-4 sovrum)
Taxeringskod 220
Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår 2021
Värdeår 1942
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 1 602 000 kr
Taxeringsvärde mark 280 000 kr
Summa taxeringsvärde 1 882 000 kr
Pris 4 195 000 kr (Högstbjudande)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Årlig elförbrukning 12 866 kWh/år
El 27 593 kr/år
Vatten & avlopp 6 081 kr/år
Renhållning 1 344 kr/år
Försäkrings­kostnad 8 025 kr/år
Uppvärmning 22 358 kr/år
Summa driftkostnad 65 401 kr/år
Beskrivning av kostnader

I november 2022 installerades fjärrvärme, därav är driftskostnaderna baserade på den beräknade förbrukningen för 2023. Fram till augusti 2023 hade man bundet elpris på 0,60 kr/kWh. Elkostnaden är beräknad på det bundna priset, och en schablonkostnad om 2,5 kr/kWh för resterande delen av året.

Försäkring

IF - Stora villa försäkringen

Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år

Byggnad

Byggår 1909
Om-/tillbyggnadsår 1999
Grund Platta, torpargrund
Stomme Tegel/sten
Bjälklag Trä
Fasadtyp Mexisten, puts
Utvändiga plåtarbeten Plåt
Fönster 2-glas, 3-glas
Taktyp/​takbeklädnad Tegelpannor
Skorstenstyp Murad skorsten med insatsrör
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Typ av uppvärmning Fjärrvärme
Ålder på värmeanläggning 2022
Typ av ventilation Självdrag
Parkering

Stor uppfart med carport med plats för två bilar, samt laddare för elbil.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2023-09-15
Energiklass Energiklass D
Specifik energianvändning 145 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 112 kWh/m²

Samfällighet, servitut etc.

Planer och bestämmelser

Åkesholmsgården mm, Detaljplan (Beslutsdatum: 1991-09-19, Senast ändrad: 2021-01-19)

Inteckningar

Inteckningar 10
Totalt belopp 2 040 000 kr

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta