Tipsa till mobil eller e-post

Skicka länken till den här sidan i ett SMS eller i ett e-post.

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

Enplans kedjehus med gångavstånd till havet

Dessa friköpta enplans kedjehus byggs av LENY och är planerade för ett komfortabelt boende i hög klass med minimalt underhåll, låg boendekostnad, härliga sällskapsytor, egen trädgårdstäppa samt eget garage.
Ljust, modernt och praktiskt är ord som beskriver dessa nybyggda hus i havsnära Nybrostrand så missa inte möjligheten att köpa ert drömboende redan idag!

 • Boendeform: Nyproduktion
 • Ägandeform: Friköpt
 • Pris: 2 850 000 kr
 • Rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 77 m²
 • Tomtarea: 371 m²

Visningar

Kontakta mäklaren för visning
Intresseanmälan

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

 • Fasad
 • Översiktsbild
 • Kök med vita luckor
 • Kök med träluckor
 • Vet du vad din bostad är värd just nu?

  Bostadspriser är en färskvara. Vi kan hjälpa dig med en gratis värdering så det inte blir några tråkiga överraskningar när det väl är dags att flytta.

  Jag vill få en gratis värdering!

  Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

 • Vardagsrum
 • Sovrum
 • Badrum
 • Planskiss
 • Underbara omgivningar
 • Milslång sandstrand
 • Närhet till golfbana
 • Golfbana
 • Vackra Nybrostrand

Interiör

Beskrivning

Vi kliver in i bostaden och i hallen ligger en praktisk klinker i härlig antracitgrå färg som sedan snyggt övergår till ett trestavs ekparkett. I hela bostaden ligger en bekväm och härlig golvvärme. Precis i anslutning till ingången har vi en hatthylla där vi kan hänga av oss. Längre in i hallen finns ytterligare avhägningsmöjligheter och förvaring i platsbyggda garderober. Från hallen når vi även bostadens badrum.

Det helkaklade badrummet går i ljusa färger och är utrustade med wc, duschhörna, tvättställ, tvättmaskin och torktumlare. I anslutning till tvättmaskin och tumlare finns väggskåp för förvaring av diverse pinaler, samt ett timerstyrt uttag för strykjärnet. Duschhörnan i badrummet är dessutom utrustat med klätterhandtag som en säkerhet för oss när vi tar en dusch och behöver ett extra stöd.

Från hallen tar vi oss vidare till köket. Köket har samma antracitgrå klinker på golvet som i hallen, vilket skapar ett enhetligt intryck. Här finns gott om utrymme för en större matplats. Köket är från Marbodal och standardluckorna kommer i utförandet ”Malevik ljus”. Bänkskivan i köket är av slitstarkt laminat är i utförandet Virrvarv som ger en modern retrokänsla. Här är bra arbetsytor och praktiska förvaringslösningar. Köket är utrustat med fullhöjd kyl och frys, inbyggnads ugn, micro och spishäll. För den som önskar diskmaskin går detta att få genom tillval. Mellan kök och allrum är det delvis öppen planlösning och den förlängda köksbänken skapar ett härligt samspel mellan de två rummen.

Allrummet har ett fint ekparkettgolv som tillsammans med de ljusa väggarna och den tilltagna takhöjden, skapar ett härligt rum för socialt umgänge. Härifrån tar vi oss dessutom ut till vår egen trädgårdstäppa! Här blir steget naturligt ut på sommarhalvåret för att i lugn och ro avnjuta eftermiddagsfikan under ett parasoll.

Vidare från allrummet har vi ett extra sovrum eller kontor. 

Bostadens stora sovrum når vi från passagen vid kök och hall. Precis som i de andra delarna av bostaden, har vi här ekparkett på golvet och vita väggar. För att slippa att garderober tar upp onödig golvyta, når vi från detta sovrum en ordentlig klädkammare. Här stoppar vi enkelt undan våra kläder och andra pinaler vi inte önskar ha framme!

Trädgården som vi når genom altandörren i allrummet, kommer vid inflytten vara försedd med gräsmatta och häckar. Förutom den egna trädgårdstäppan som är lagom stor att handskas med, har man på sin fastighet ett eget garage. Garaget går att förse med tillval som elektrisk garageport, här kommer dessutom vår värmepanna finnas, vars spilltratt är ansluten till avlopp. Här i garaget kommer det finnas ett vägguttag för underhållsladdning av elbil.

Invändigt

Generellt:

Skarvar mellan granitkeramik och Ekparkett täcks med skena av aluminium. Fönstersmygar målas. Fönsterbänkar av 20mm grå Portugisisk kalksandsten. Färg och mönster kan variera liksom att olika matta fält i ytan kan förekomma som är naturligt för materialet. Taken är gipsade med slät gips, inga gipsplank. Väggarna är målad gips, ingen väv. Utåtgående hörn är försedda med hörnskydd som spacklats ut.

Entré:

Golv: klinker från Svenska Kakel, 4893-30 Lotus antrazitgrå 30x30, mellangrå fog / ekparkett 14mm Tarkett Ek Rustik Natur med klarlack Proteco, 3 stav.

Väggar: målas vit, NCS S0502-Y.

Tak: vit, NCS0500-N.

Övrigt: hatthylla typ Envex serie 120, EX122, björk, längd = 1200mm med 5 st dubbelkrokar.

Badrum:

Golv: klinker typ Sv Kakel 4890-20 Lotus Ivory, (gul-beige) 20x20 med 10x10 inom duschhörna, mellangrå fog.

Vägg: kakel, 25x40, vit matt, liggande med mellangrå fog.

Tak: målas vit, VA färg.

Övrigt: glasväggar raka, klätterhandtag i dusch, tvättställ och kommod typ Aspen Norm 60 cm med badrumsskåp i vitt. Tvättmaskin typ Electrolux
Torktumlare typ Electrolux

Ovanför maskinerna finns en bänkskiva och ett väggskåp samt ventilationsaggregatet. Timeruttag för strykjärn.

Sovrum:

Golv: ekparkett, lackad.

Sockel: ek, lackad.

Vägg: målas vit, NCS 0502-Y.

Tak: vit, NCS 0500-N.

Övrigt: För de små sovrummen i lägenhet med 3 RoK och 4 Rok gäller: taket går upp i ett ryggåstak. Vägghöjden mot gården 2500mm och mot grannhuset 3200mm.

Vardagsrum:

Golv: ekparkett, lackad.

Sockel: ek, lackad.

Vägg: målas vit, NCS S 0502-Y.

Tak: vit, NCS S 0500-N.

Övrigt: taket går upp i ett ryggåstak i vinkeln ut på baksidan, vägghöjden mot gården 2500mm och mot grannhuset 3200mm.

Klädkammare:

Golv: ekparkett, lackad.

Sockel: ek, lackad.

Vägg: målas vit, NCSS 0502-Y.

Tak: vit, NCS S 0500-N.

Övrigt: hylla bredd 390mm monteras 1800mm över golv med kromad klädstång i framkant samt skohylla bredd 290mm monteras 200mm över golv. Ett fast skåp bredd 600mm utan lucka, djup 300mm.
Förekommer luckor till golvvärmefördelare och vattenmätare.

Kök:

Golv: klinker från Svenska Kakel 4893-30 Lotus antrazit 30,5x30,5, mellangrå fog.

Socke: ek, lackad.

Väggar: målas vit, NCS S 0502-Y.

Tak: vit, NCS S 0500-N.

Övrigt: kökinredning typ Marbodal Malevik ljus. Bänkskiva Virrvarr ljusgrå med kantlist av trä. Rostfri diskbänk som helt beslag från Stala. Sopsortering i diskbänkskåp. Knivfack i översta lådan. Kakel, vit blank 100x300 med ljusgrå fog ovanför bänkinredning, monteras staplad med rak kantlist av aluminium vid avslut. Under köksinredning läggs tätskikt som dras upp 100mm på väggen bakom.

Vitvaror:
Inbyggd ugn, Electrolux EKB100W, varmluft, vit.
Micro, Electrolux EMS171760W, 800W, vit.
Spishäll, Electrolux HOC610F.
Kyl, Electrolux ERE3541MFWR, vit
Frys, Electrolux EUE2634MFW, automatisk avfrostning, vit.
Diskmaskin är tillval, dock är det förberett med eluttag och vatten vid det 600mm breda skåpet bredvid diskbänken.

Utvändigt

Tak förses med tvåkupiga röda betongtakpannor på ett brädat och papptäckt undertak.

Husfasader muras med 108mm tegel i vilt förband.

Kv Sandmusslan i grå/beige tegel typ Wienderberger w447 Flint eller likv. samt Kv Islandsmusslan i Röd tegel typ Wienerberger w465 Röd nyanserad eller likv.

Garage och förråd kläs med mörkgrå fibercementskivor på klink typ Ivarsson Equitone TE20 eller likv.

Ytterdörrar utförs i trä med tillhörande sidoljus i ljusgrå kulör, NCS S2500-N. Isolerad förrådsdörr av trä i ljugrå kulör NCS S2500-N. Dörrar förses med dörrbromsar.

Fönster utförs glidhängda av fabrikat H-fönstret i Lysekil. Fönstren är av aluminium, utv. i mörkgrå kulör, ral 7011 och invändigt träklädda i vit kulör NCS 0502-Y. Alla fönster är öppningsbara, förutom det stora i allrummet och den stora fönsterrutan i köksfönstret. Toalettfönstret är med frostat glas. Terrassdörren är utåtgående och har cylinderlås på insidan.

Garageport typ isolerad vipport av fabrikat Dieden i mörkgrå, kulör ral 7011. Porten kan förses med motordrift och fjärrstyrning.

Fönsterbleck och lister runt fönster utförs i mörkgrå kulör ral 7011.

Vindskivor, rännor och stuprör mm utförs i Aluzink, aluminumfärgat. 

Under takutsprång är det klätt med grå remsa fibercementskiva.

Inget utvändigt trä som skall målas och underhållas.

Garage/förråd

Golv: dammbundet betonggolv. Utförs i svagt fall mot port. Ingen golvbrunn.                            

Sockel: betongsockel gjuts upp, höjd varierar pga golvets lutning.

Väggar: gips, målas vit NCS S 0502-Y.

Tak: gips, målas vit, NCS S 0500-N.

Övrigt: intill värmepumpen finns en spilltratt ansluten till avlopp. Bredvid värmepumpen finns ett vägguttag för underhållsladdning av elbil. 

Trädgård

Tomterna är färdigplanerade vid tillträdet.

Ett 300mm tjockt lager med matjord är utlagt och försett med ”färdig” gräsmatta.
OBS, denna behöver extra vattning den första tiden.

Häckar typ Liguster vulgare Altrovirens Vintergrön Liguster, kvalitet H50-80 planterade c/c300mm, är planterade runt hela baksidan.

Häcken återfinns även på framtiden där den går från planket närmst huset fram till gatan och längs gatan fram till gången till entrén.

Gavellägenheter mot norr och söder har ett träd typ Sorbus incana E Silveroxel, högstam 3x12-14.

Dagvatten skall enligt kommunens anvisningar tas om hand inom tomten. Vattnet från markytan närmst gatan leds dock ut till brunnar i gatan.

Övrigt vatten från tak och trädgård leds ut till ett dike längs kvarterets mitt. Diket är genomsläppligt ner i sanden och ytan täckt med sten. Diket är ca 2m brett och är en gemensam angelägenhet för alla i kvarteret. Diket kommer sannolikt alltid vara torrlagt och kommer växa igen med åren. Avsikten är att detta skall ske och häcken planteras för att dölja detta.

Det monteras inga staket. Är önskemålet att ha ett staket får man ombesörja detta själv, det skall i så fall placeras innanför häcken. Avsikten är att ett enhetligt utseende skall bibehållas. Det finns inget skriftligt förbud att man inte får ersätta häckarna med plank, staket, andra typ av häckar etc i framtiden, om man är överens med sin granne om detta. Det är dock inte möjligt att göra förändringar i samband med köpet.

Längs fasader läggs en rad betongplattor 200x400 på längden.

Vattenutkastare sitter på förrådet/garaget.

Byggnaderna är inte försedda med dränering. Bedömning har gjorts att markens beskaffenhet med sand och grus gör att risken för problem med högt grundvatten inte förekommer. Under betongplattan läggs tre lager 100mm cellplast som fungerar som ett kapillärbrytande skikt som uppstigande fukt inte kan tränga igenom.

Radonprover är tagna på fyra ställen i kvarteren. Dessa påvisar en radonhalt varierande mellan 22,6-30,6 kBq/m3. Radon i halter mellan 10-50 kBq/m3 klassas som normalriskmark. Betongplattorna under huset är ett tillräckligt skydd mot markradon i denna nivån. Ev. genomföringar med rör utförs med tätningar mot läckage.

På gångar och uteplatser läggs grå betongplattor 350x350x50 i halvförband.

Infart till garaget asfalteras, asfalt för personbilar med ABT8.

2m långt och 1,8m högt plank mot granne samt 1,2m högt plank runt soptunnor utförs i obehandlat tryckimpregnerat trä.

Vid soptunnor utförs en förhöjd planteringsgrop. Denna förses med 300mm växtjord, ytan täcks med barkflis.

Mellan och trottoar läggs en limmad kantsten.

Entréerna är tillgängliga med rullstol via ramp i lutning max 1:12.

Postlåda av plåt monteras på plank vid soptunnor.

VS-installation

Husen värms upp av en uteluftsvärmepump från Mitsubishi placerad i garage/förråd. Värmen fördelas i bostaden via golvvärme av fabr. TECE. Temperaturen är justerbar individuellt i varje rum via en rumstermostat. I garaget/förrådet finns en mindre radiator för att hålla ca 5+ vintertid.

WC-stol av förhöjd modell fabrikat Ifö, Ido eller Gustavsberg.

Blandare i kök: Mora MMIX K5, krom med plusflöde och diskmaskinsavstängare, MA nr 732150.
Blandare tvättställ: Mora MMIX B5, krom med plusflöde, MA-nr733001TT. 
Blandare i dusch: Mora MMIX T5, utlopp nedåt, krom, MA-nr 731000 samt duschset Mora MMIX S5, krom, MA 130310. 

Ventilation

Bostaden ventileras med ett separat ventilationsaggregat typ Swegon Casa R3 smart, placerat i badrummet ovanför torktumlaren. Aggregatet har roterande växlare och återvinner ca 80% av värmen i frånluften från kök och badrum. Aggregatet har tre lägen, lågfart när man är borta, normal och forcerat. Forceringen startar automatiskt vid hög fuktbelastning såsom vid dusch eller vid ett reglage på spisen vid matlagning. Luften från spiskåpan passerar bredvid växlaren för att inte smutsa ner denna. Filter i aggregat skall bytas årligen.

Under sommartid kan aggregatet nyttja svalkan i inneluften till att kyla tilluften och nattetid går luften förbi värmeväxlaren och bostaden kyls ned med frisk uteluft. Allt med automatik som man själv ställer in efter önskemål.

El-installation

Varje hus har en 20A servis som är dimensionerad för att kunna ladda en elbil om behov finns. Uttag 16A, 3,7 kW finns i garage/förråd. I varje hus finns fiber indraget. Fibern är samförlagd av Teleservice Skåne och Ystad Energi. Anslutningsavgiften är betald och tjänster såsom telefon, bredband och TV tecknas med ovanstående. Fibern är indragen i ett mediaskåp i hallen där fibernoden finns. Från mediaskåpet är det förlagt kablar till uttag i vardagsrum och alla sovrum där ett dubbelt datauttag finns.

I badrum finns belysning i spegelskåp samt 1 st lampa i tak typ Belid P2080 Loop LED.
I kök finns två lampor Belid P2913 Orbis LED i tak ovan inredning, i spiskåpa samt lysrör under ovanskåp.
I klädkammare finns lampa typ Elid P2080 Loop LED. I garage 2 st Electroskandia TEFEM LED. Utvändigt vid entréer monteras Neptune 001 Half cover Opal LED 830.
I badrum monteras 1 st handdukstork typ Somatherm CMB 400 krom.
Entrésignalanordning typ ding-dong.

Fastighet

 • Område

  Nybrostrand
 • Kommun

  Ystad
 • Församling

  Stora Köpinge
 • Ägandeform/typ

  Friköpt/Småhus
 • Planbestämmelser

  Ändring av detaljplan: För nybrostrand 19:10 (2017-06-13) Detaljplan: Nybrostrand 19:10 m m (2010-08-19)
 • Beteckning

  SANDMUSSLAN 1
 • Rum

  3 rum och kök
 • Area

  • Boarea 77 m² (Enligt säljarens information)
  • Tomtarea 371 m² (Fastighetsregistret)
 • Vatten/avlopp

  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
 • Servitut, etc

  fnr_121102590/Gemensamhetsanläggning Ystad SANDMUSSLAN GA:1
 • Pris

  2 850 000 kr
 • Taxeringskod

  210
 • Taxeringsvärde

  Taxeringsår 2018
  • Tomt 355 000 kr
  • Total 355 000 kr
 • Kommentar

  Taxeringskod och taxeringsvärde grundar sig på status i dagsläget och kommer ändras framöver

Byggnad

 • Byggnadstyp

  1 plans kedjehus
 • Byggnadsår

  2019
 • Fasad

  Tegel
 • Tak

  Betongpannor
 • Utv. plåtarbete

  Aluzink
 • Stomme

  Stålreglar ytterväggar/träreglar innerväggar
 • Bjälklag

  Trä
 • Grundläggning

  Betongplatta
 • Fönster

  Aluminiumfönster/trä invändigt
 • Uppvärmning

  Luftvattenvärmepump till vattenburen golvvärme
 • Ventilation

  Mekanisk till- och frånluft med värmeväxl.
 • TV- Internetutbud

  Fiber Teleservice
 • Försäkring

  Fullvärde

Driftkostnad

Med 2 personer i hushållet

 • Hushållsel

  18 960 kr/år
 • Vatten/avlopp

  6 600 kr/år
 • Renhållning

  1 902 kr/år
 • Försäkring

  4 800 kr/år
 • Summa

  32 262 kr/år
 • Kommentar

  Schablonberäknad/enligt säljarens uppgifter I kostnad för hushållsel ingår kostnad för uppvärmning
 • Tillkommer

  • Fastighetsskatt 3 550 kr/år

Övrigt

 • Tillträde

  1 november 2019
 • Boendekostnads­kalkyl

  Kontakta mäklaren för en personlig boendekostnadskalkyl.
 • Budgivning

  Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.

Varför har vi så nöjda kunder?

Vi ligger alltid i topp i Svenskt Kvalitetsindex kund­undersökningar. Dessutom har vi en hel drös med nöjda referenskunder. Vill du veta hur vi går till väga?

Så förmedlar vi din bostad